Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR yaz sıcaklıkları Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti

Bu haber kez okundu.

Elazığ’da Sarımsak Ekimi Gerçekleşti

Sarımsak Yetiştiriciliğini Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi  Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Fatmalı köyünde başlatıldı. 24 çiftçiye 120 dekar alan üzerinde ekimi yapılacak olan sarımsaklar %75 hibe destekli, %25 çiftçi katkısıyla olacak. Projenin toplam maliyeti ise;  420 bin lira olacak.

Projenin gerçekleştirilen açılış törenine,  Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Yılmaz Bal, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğlu, proje koordinatörü Hülya İpek ve vatandaşlar katıldı. Proje kapsamında, her çiftçinin 5 dekar alan üzerinde sarımsak yetiştirmesi hedefleniyor.

“120 Dekar Alanda 24 Çiftçiye Sarımsak Ekimi Gerçekleştiriyoruz”

Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, "Geçen sene ilimizde, demonstrasyon çalışmaları yürüttüğümüz ve gerçekten çok başarılı sonuçlar elde etiğimiz, sarımsak yetiştiriciliğiyle alakalı Tarım ve Orman Bakanlığı’mız, bitkisel üretimi gerçekleştirme projeleri çerçevecinde , bir proje yaparak, 120 dekar alanda 24 çiftçiye sarımsak ekimi gerçekleştiriyoruz. %75 hibe destekli, çiftçi katkısıyla birlikte 420 bin liralık bu projeyi hayata geçiriyoruz.

Proje kapsamında almış olduğumuz, sarımsak ekim makinesi, çapa makinesi ve hasat yapacak olan hasat makinesini, bu proje kapsamında ilimize kazandırdık. İnşallah çiftçilerimiz bu makineleri kullanacaklar.

Özelikle Pandemi sürecinde, tarımsal üretimin ve  gıda arzının ne kadar önemli olduğunu sadece ülkemiz değil, bütün dünyada herkes net bir şekilde anlamış oldu. Tarımsal üretim içerisinde, özelikle şifa kaynağı olan ve antioksidan  özelikleri bulunan ürünlerin tıbbı ve aromatik bitkilerin daha da öne çıktığını hepimiz gördük" dedi.

“Elazığ Sarımsak Yetiştiriciliğinde Çok Önemli Yerde“

Elazığ'da sarımsak üretmenin önemini belirten proje koordinatörü Hülya İpek ise, "İlimizde, yerelde sarımsak yetiştirilmekle birlikte, yaptığımız denemelerde ve demonstrasyonlarda gördük ki; Elazığ, sarımsak yetiştiriciliğinde çok önemli yerde... Burada toprak ve iklim şartları sarımsak yetiştiriciliğine çok müsait. . Amacımız ihracata yönelik ürünler yetiştirmektir. Önümüzdeki yıl için,  başka bir proje daha yaptık. İnşallah çiftçi sayımızı yükselterek, ilimizi endüstriyel olarak kalkındıracağız." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol