Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

En Çok Hazar Gölü Tercih Ediliyor

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülen daha sonra tüm dünyaya yayılan Covid- 19 virüsü Türkiye'de 11 Mart 2020 görülmesi ardından 10 Nisan 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı’ndan sokağa çıkma yasağı duyurusu yapıldı. Geçen yıl yaz aylarını pandemi sürecinde evde geçiren vatandaşlar, yasakların kaldırılmasıyla birlikte tatil yerlerine hücum ettiler.

Yaz aylarında, ülke genelinde, en çok tercih edilen yerlerin başında güney sahilleri gelirken, Elazığ’da ise, vatandaşların en çok tercih ettiği nokta Hazar Gölü oldu.

Elazığ Doğal Güzellikleriyle Ziyaretçilerini Bekliyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en özel illerinden biri olan Elazığ, yaz aylarında doğal güzellikleri  ile meraklıları tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir şehir olmayı istiyor.

Elazığ’da ve çevre illerde yaşayanlar tarafından  Hazar Gölü en çok tercih edilen yer olarak ön plana çıkıyor.  

Elazığ’ın önemli turizm değerleri olan; Çırçır Şelalesi, Keban Baraj Gölü ve Golan Kaplıcaları da vatandaşların ilgisini çekiyor.

Elazığ'da yapılabilecek eğlence aktiviteleri arasında Hazarbaba Dağı’nın zirvesinden yapılan yamaç paraşütü de bulunuyor.  

Yamaç paraşütünü sevenlerin masmavi Hazar Gölü manzarası eşliğinde uzman pilotlar ile kuş gibi özgürce uçmayı çok seveceklerini söyleyebiliriz.

Elazığ’da Hazar Gölü’nde Gölün eşsiz güzelliği eşliğinde keyifli bir tekne turu yapabilme imkanı da bulunuyor.

Bu turda Batık Kenti ve göl üzerindeki adacıkları görebilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol