Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

“ENERJİ DAĞITIMI KAMU HİZMETİDİR”

Elektrik Piyasası Kanunu'nun 1. maddesi ile Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 1. maddesine göre; elektriğin tüketicilere ve topluma yeterli, kaliteli, sürekli, çevreye uyumlu şekilde ve düşük maliyetli verilmesi gerekmektedir.

Bu durum, aynı zamanda sosyal hukuk devletinin de gereğidir.

Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de; halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin belini bükmüş, üretim şevkini kırmıştır.

Ağırlaşan enerji krizinin faturası halkın omuzlarına yüklenemez.

Yüksek fiyatların yaşattığı sıkıntılar üretime ve halkın geçimine büyük darbeler vurmaktadır.

Enerji piyasasında yaşanan sıkıntının başlıca sebebi özelleştirmelerdir.

Devlete ait olan elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildi ve sonuçları ortadadır. İktidarın enerji politikaları, özel sektörün palazlanmasının önünü açmıştır.

Bugün yaşadığımız ekonomik sorunların kökeninde; serbest piyasacı, özelleştirmeci, özel çıkarı halkın çıkarının önüne koyan anlayışlar yer almaktadır.

Dahası enerji bir güvenlik meselesidir.

Enerjide halkçı çözüm ülkenin güvenliği için de mecburiyettir. Enerji kâr amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarkının çevrilmesi için ucuza verilmelidir.

Enerji piyasası kartellerin insafına terkedilemez.

Elektrik dağıtımı bir an önce kamulaştırılmalı, devlet eliyle vatandaşa, ucuz elektrik verilmelidir. Buradan Elazığdaki siyasi partilere, oda ve derneklere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine sesleniyoruz.

Halkın ucuz elektrik talebine kulak verelim ve elektrik dağıtımının kamulaştırılması için seferber olalım! Seferberlik gerçekleşmediği taktirde karanlık günler kapımızı çalacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur!

DEZA-PAR Elazığ İl Başkanı Nihat ATEŞ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol