Öne Çıkanlar SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU DERBİNİN GALİBİ Doğukentte 6 Puanlık Maç! Savunma Sanayi Başkanı  BordoBeyazlı Temsilcimiz Elazığspor

Bu haber kez okundu.

Erdem: "Ne Olur Elazığ'a İyilik Yapın"

Erdem, düzenlediği basın toplantısında, deprem ve koronavirüs nedeniyle Elazığ esnafının sıkıntılı günler geçirdiğini, esnafların kredilerini ödemekte zorluk çektiğini ifade etti.

Kredilerin en az 2 yıl ertelenmesini talep ettiklerini ifade eden Erdem, "24 Ocak'ta ilimizde yıkıcı bir deprem yaşandı.

Allah bir daha ilimize, ülkemize, milletimize böyle bir acı yaşatmasın.

Elazığ olarak bir kavşak noktasındayız. Benim yetkililerden ricam başta Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, Bakanlarımız ve hatta Cumhurbaşkanımız ne olursunuz şu Elazığ'a Deprem ve pandemiyi birleştirerek bazı iyilikler yapın ve bizleri sevindirin.  Biz istiyoruz ki, bu alınan kredilerin en az 1 yıl ertelensin. KOSGEB  kredilerinin ise 1 yıl ertelendi  2 yıl ertelenmesi talebinde bulunuyoruz.

Bizim talebimiz ve teklifimiz bu .

Bu kredi sorununa çözüm bulunması gerekiyor.

Çünkü Elazığ'ın esnafı perişan özelikle Kahveciler kıraathaneciler,  öğrenci servisleri, kısmen lokantacılarımız ve okul kantinleri kapalı oldukları için kötü durumdalar.

Geçen gün  bizi ziyarete gelen ak parti il başkanımız  Şerafettin kardeşimize de teşekkür ederim kendisine yaşadığımız sorunları problemleri anlattık. Pandemi sürecinde sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Elazığ'a geldiği zaman, bizimle program yaptığı zaman ben sayın Bakan'a dedim ki, esnaf perişan şu esnafa hiç değilse 30 bin TL hibe kredi desteği verirseniz bu esnaf biraz nefes alır. Oda bizim bunu yapma şansımız yok dedi.

Biz istiyoruz bir yardım çıkarsa esnafın genelini kapsasın.

Biz hep ili konuştuk ama 10 tane ilçemiz var oradaki esnaflarımız da ciddi manada sorun yaşıyor. Buradan sayın Milletvekillerime tekrardan sesleniyorum Elazığ'a gelip gidiyorsunuz.

Bizlerle de bir toplantı yapın. 

Biz program hazırladık ticaret odası ile birlikte. Vali bey'e sunduk.

Toplantı kararlaştırıldı cuma gününe ama cuma sabahı valilikten aradılar, toplantı iptal denildi. Niye iptal edildiğini bilmiyoruz.

Aradık Vali Bey'i neden iptal edildiğini sorduk, oda bize ertelendi dedi başka bir şey demedi. Ama sorun değil. Dün toplantı olmadı bugün olsun." diye konuştu.

"FUAR AÇILMASINA KARŞIYIZ"

Elazığ'da yöresel ürünler fuarının açılmasının gündemde olduğunu, bugünkü şartlarda böyle bir fuarın açılmasına karşı olduklarını aktaran Başkan Erdem,"Biz fuarın açılmasının karşısındayız.

Gıda fuarlarına ne zaman olursa olsun biz Esnaflar Birliği, Cemil Erdem ve Ekibi olarak şiddetle karşıyız.

Neden diye soracak olursanız.

Elazığ yöresel ürünler diyor ama sadece Elazığ gıda sektöründen aldığı kişi sayısı en fazla 5 olur diğer 105 kişiyi dışarıdan alır. Yani 1 milyon veya 2 milyon parayı Elazığ'dan dışarı çıkarır.Bu sıkıntılı pandemi döneminde bu fuarı açılması intihardır, zulümdür.

Ben buradan park23 deki arkadaşıma da sesleniyorum , bu düşüncesinden vazgeçsin, yarın kendiside bu işlerden zarar görmesin.

Buradan yetkililerimize de sesleniyorum, kimseye herhangi bir bilgi verilmemiş bundan sonra verileceğini de düşünmüyorum." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol