Öne Çıkanlar Bina işleri yaptırılacaktır KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret

Bu haber kez okundu.

Ergen: "Jandarma Karakolu Yol Kontrolü ile Değil, Bölgedeki Asayiş Olaylarıyla İlgilenmeli"

Ergen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "Bilindiği üzere 26 Temmuz 2016 tarihinde, Jandarma Genel Komutanlığı içişleri Bakanlığına bağlanmış, illerde Valiliklerin emrinde çalışmaya başlamıştır.

Şanlı Türk Ordumuzun önemli bir birimi olan Jandarma Komutanlığı, kırsal kesimde asayişi sağlamak adına çok önemli bir görevi yerine getirmektedir.

Ancak şehrimiz adına bir problem olarak gördüğümüz şu hususu belirtmek isteriz. Şehrimizin üç şehirlerarası yol güzergahında yol kontrolleri Polisimiz tarafından yapılmaktadır. Bunlar Diyarbakır yolu, Bingöl, Tunceli yolu, Sivas bağlantılı Keban Yolu.

Bir de Malatya yolu güzergahı var ki burada yol asayişi Jandarma tarafından yapılmaktadır.

ehrimiz adına önemli bir problem olarak gördüğümüz Hankendi mevkiindeki yol kontrolünün Polisimiz eliyle yapılması zaruret arz etmektedir.

Batıdan bu şehre gelen insanların Askeri üniformalı kişiler tarafından karşılanması yerine, Polisimiz tarafından karşılanması şehrimizin imajı açısından son derece önemlidir.

Bizler kahraman ordu mensuplarının ve emniyet güçlerimizin her türlü tedbiri alarak şehrimizi korumak için canlarını seve seve feda ettiklerine yıllarca şahit olduk.

Ama takdir edilmelidir ki bir kültür ve turizm kenti olmak için mücadele eden şehrimize zaten batıdan farklı bir algı ve bakış açısı mevcuttur. Bu algıyı yıkmak hatta yok etmek, tek başına anlatmakla olmuyor. İnsanları ikna etmemiz, göstermemiz, yaşatmamız gerekiyor.

Elbette güvenlik önemlidir. Elbette bu şehrin insanlarını korumamız gerekmektedir.

Elbette Kahraman Jandarma kuvvetlerimiz bu ülkenin önemli bir unsurudur.

Ancak şehrin üç farklı güzergahında Polis kontrol noktaları ile yapılan asayiş ve yol kontrolleri pekala Malatya güzergahında da yapılabilir. 

Bu yollarda görev yapan emniyet güçlerimiz bu görevi en iyi şekilde ifa etmektedir. Kaldı ki Türkiye’nin bir çok bölgesinde yol asayişi Emniyet güçlerimizce yapılmaktadır.

Demokratikleşme hamlesi ile bir çok tabuyu yıkan Türkiyemizin yeni imajındaki bu değişimi şehrimize uygulamak, şehrimize gelen misafirlerimizin  ve bu güzergahı kullanan transit yolcuların şehrimize dair algılarını yıkmak adına Malatya yönünden girişte, Jandarma kontrolü değil, Polis kontrolünün sağlanması hususunu Sayın Valimizden talep ediyoruz. Bir an önce bu güzergaha bir polis kontrol noktası oluşturulması, Jandarma Karakolunun yol kontrolü ile değil, bölgedeki asayiş olayları ile ilgilenmesi şehrimiz adına en büyük beklentimizdir."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol