Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

FAHİŞ FİYATLAR AHLAKİ DEĞİL

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve devlet tarafından tekrar yapılarak hak sahiplerine verilen bazı evlerin 2 bin TL ve üzerinde kiraya verilmek istenmesi tepki çekti.

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek ve Petek sitelerinin hak sahiplerine 2 yılı ödemesiz 18 yıl faizsiz 730 TL ile 935 TL'den verdiği evlerden bazılarının ilanla 2 bin TL ve üzerinde kiraya verilmek istendiği görüldü.

“AHLAKİ BULMUYORUZ”

Ev kiralarının değerlerinin üstünde bir fiyat istenmesi durumunda odalarına şikayet etmelerini isteyen Elazığ Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Albayrak, ”24 Ocak depremi sonrasında bazı fırsatçılar ev kiralarını uçuk fiyatlarla kiralamak istediklerinde yaşanan rahatsızlıklardan dolayı savcılık bu gibi usulsüz kira artışı yapanlar hakkında yasal işlem başlatacaklarını söylemişti.

Ancak açıklama sonrasında ev kiralarında yüksek artış yapan kişiler hakkında kimse şikayetçi olmadı ve bu kişilerle ilgili bir şey yapılmadı. Ev sahipleri bugünkü ev sıkıntısını fırsata çevirip 4 bin lira da isteyebilir lakin burada insanların bu uçuk kiraları kabul etmemeleri gerekir. 70-90 metrekarelik bir eve 4 bin lira isterlerse kiracı da bu fiyatı kabul ederse kim ne diyebilir ki?” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol