Öne Çıkanlar yenıufuk yeniufuk gazetesi elazığyerelhaber DEPREM İstanbul teşekkür

Bu haber kez okundu.

"Fakirlerin Sayısına Yeni Fakirler Ekleniyor"

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun, AK Parti hükümetinin 18 yıllık icraatlarını değerlendirdi.
Orkun, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ekonominin kötüye gittiğini, işsizliğin arttığını, fakirlerin sayısına yeni fakirlerin eklendiğini söyledi.

Türkiye'de israfın had safhaya ulaştığını, bir çok insanın ekmeğe muhtaç hale geldiğini ifade eden Orkun, şunları kaydetti:

"CUMHURİYET DÖNEMİNDE İLK KEZ MERKEZ BANKASI  REZERVİ  EKSİYE DÜŞMÜŞTÜR"

"Ülkemizde çoğunluğu Mercedes olmak üzere toplam makam aracı sayısı 125 bin’e ulaşmıştır. Dış  borç  2002 yılında 129.6 Milyar Dolar iken 2020 yılında 437,6 Milyar Dolar’a çıkmıştır. Vergi gelirleri toplamı 2002 yılında 59.6 Milyar TL. iken 2019 yılında 819.6 Milyar TL. olmuştur.  Ancak bu gelirler üretime yönelik herhangi bir yatırım amaçlı kullanılmamıştır. Türkiye'de VIP makam uçağı sayısı 13, VIP makam Helikopter  sayısı (Sikorsky S92)  3 adet olmak üzere toplam 16’ya çıkarılmıştır. Toplam faiz ödemesi  2002 yılında 27.1 Milyar Dolar iken 2020 yılında 168 Milyar Dolar olarak gerçekleşmiştir. Bütçe açığı 2002 yılında  40.184 Milyar TL iken  2020 yılında  139.147 Milyar TL.’ye yükselmiştir. Merkez  Bankası döviz rezervi 2002 yılında 26.725 Milyar Dolar iken 2020 yılında – 47 Milyar Dolar’a  düşmüştür. Cumhuriyet döneminde ilk kez merkez bankası  rezervi  eksiye düşmüştür."

"İŞSİZLİK, YOKSULLUK, ADALETSİZLİK, HUKUKSUZLUK HER GEÇEN GÜN ARTIŞ GÖSTERİYOR"

"Türkiye'de toplam çiftçi sayısı %48, Köylerde Tarım alanları ise %15 azalmış ve köylü geçimini temin etmek için şehirlere göç etmiştir. Türkiye toplam 104.8 Milyar Dolar tarım ürünü ithal ederken, bunun yarısı kadar tarım ürününü ihraç etmiştir. Sonuçta, kendi kendine yeten ilk 7 ülkeden biri olan ülkemiz, buğday açığını Rusya’dan temin eder duruma düşmüştür. Yandaşlar ve ortakları yabancı şirketlere çok büyük maliyetlerle verilen yollar, köprüler, hava alanları ve enerji santrallerine taahhüt edilen garanti ödemeleri  nedeniyle gelecek  25-30 yılımızın ipotek edilmesi sağlanmıştır. Özelleştirme sonucu  62.024 Milyar Dolar tutarındaki ve yılların çaba ve birikimine dayalı kamu kurumlarının satışları gerçekleştirilmiştir. İç ve dış borçlarımı, işsizlik, yoksulluk, adaletsizlik, hukuksuzluk her geçen gün artış gösterdiğine göre milletimize hizmet amacı ile özelleştirmeden elde edilen  bu  paralar nerelere harcanmıştır? Görüldüğü üzere AKP İktidarında aklınıza ne gelirse artıyor (Merkez bankası döviz rezervi hariç) ancak vatandaşlarımız vergi gelirlerindeki artışlardan istifade edemiyor. Bazıları zenginleşirken fakirlerin sayısına yeni fakirler ekleniyor. Askıda ekmeğe muhtaç olan insanlar olduğu iktidar ortağı MHP’nin uygulaması ile itiraf ediliyor."

"SİZİ YILLARDIR SIRTINDA TAŞIYAN VATANDAŞLARIMIZA BU YAPILANLARI REVA GÖRMEK EN AZINDAN VEFASIZLIK DEĞİL MİDİR?"

"Milyonlarca insanımız size hak, hukuk ve adalet yerlerde sürünsün diye mi? Yasaklarla özgürlükler kısıtlansın diye mi? Halkımıza  kaynak  aktarılması  yerine yandaşlara kaynak yaratılsın diye mi? Mevcut  tüm değerlerimiz satılsın diye mi? İstihdam yaratacak tesisler yapılmasın diye mi? Çiftçiler icra daireleriyle karşı karşıya gelsin diye mi? Yolsuzluk ve yoksulluk artsın diye mi? Ülkemiz  toprakları  yabancı girişimcilere satılsın diye mi? Kendi vatandaşından esirgediğini, yabancılar harcasın diye mi sizlere oy verdi.  Sizi yıllardır sırtında taşıyan vatandaşlarımıza bu yapılanları reva görmek en azından vefasızlık değil midir?"

"BU İCRAATLAR DOĞRU UYGULAMALAR DEĞİLDİR"

"Çok değerli  gençlerimiz, bayanlarımız, emeklilerimiz dahil tüm vatandaşlarımız; sizlerin de rahatsız olduğunuzu bildiğim tüm bu yanlışlara dur diyebilirsiniz. Tüm icraatlarında milli ve manevi duygularınızın sömürüldüğünü, asıl hedeflerine ulaşmak için  adım adım uyguladıkları  ideolojik yaklaşımlar ve algı operasyonları ile iktidarlarının devamı için ne gerekiyorsa yapacaklarını bilmeniz ve artık uyanmamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu icraatlar doğru uygulamalar değildir. Unutmayın en büyük aptallık karşısındakileri aptal yerine koymaktır. Kimse sizden daha fazla milliyetçi, daha fazla dinine bağlı, daha fazla vatan sevgisine sahip olduğunu iddia edemez.  Milletimizin teveccühü ile iktidar olması halinde, Doğru Parti olarak Varlık Fonu (TVF)’ na alınan tüm kurumlarımızın özelleştirme kapsamından çıkarılması, üretime dayalı tesislerin kurulması  ile tüm kaynaklarımızın sizin refahınız doğrultusunda kullanılmasını sağlamak yüce milletimize sözümüzdür. Doğru Parti, konularında uzman kişilerden oluşan kadrosu ile Ülkemizde doğru işlerin yapılmasına öncülük edecektir."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol