Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

FELAKET TELLALLARI!

"Eline telefonu alan, kanal açan herkes ekonomist oluyor." diyen Başkan Çakmakçı, "İnsanlara tavsiyem YouTube yayıncılarının yatırım videolarını izlememeleri ve söylediklerine inanmamalıdırlar" dedi.

ALTINLA DİĞER KURLAR YÜKSELECEK, PATLAYACAK DİYE SALLIYORLAR

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, sosyal medya üzerinden gram altının yükseleceğine dair yapılan yorumların yanlış olduğunu kaydederek ,  ‘’YouTube'de orada burada atıp tutuyorlar, altınla diğer kurlar yükselecek, patlayacak falan diye sallıyorlar. İnsanlara tavsiyem YouTube yayıncılarının yatırım videolarını izlememeleri ve söylediklerine inanmamalıdırlar. Ben gerçekten izledikçe gülüyorum. Eline telefonu alan, kanal açan herkes ekonomist oluyor. Yok şu yükselecek, yok bu düşecek gibi şeyler söylüyorlar. Tabi bizim halkımızda da kolay yoldan para kazanma hevesi olduğu için bu tür şeylere inanıyorlar ve onlara göre hareket ediyorlar. Yanlış bir şey bence yapılmamalı.’’ dedi.

ALTIN FİYATLARI ARTACAK MI?

Son zamanlarda zirveleri gören ve inişli-çıkışlı bir seyir gösteren altın fiyatları düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte merak ediliyor. Evlenecek çiftler, altın bozdurmak isteyenler ve altına yatırım yapmak isteyenler fiyatları yakından takip ediyor. Altın fiyatları yükselecek mi, altın almalı mı, elinde altını olanlar ne yapmalı, altın satmalı mı? soruları yanıt aramaya devam ederken Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı altında yaşanan son tabloyu gazetemize değerlendirdi.

YÜKSELİŞ OLABİLİR

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altında tekrar bir yükseliş beklediklerini ifade ederek, “Önümüzdeki süreçte altın fiyatlarının hangi seviyelerde duracağına ilişkin 1.200 lira olacak, 1400 lira olacak gibi rakamsal olarak bir şeyler söylemek yanlış olur. Biz geçmişten gelen tecrübemize dayanarak konuşuyoruz. Yaşanan olaylar örneğin Ukrayna-Rusya savaşı gibi diğer olumsuzluklara bakacak olursak altında tekrar bir yükseliş olacağını söyleyebiliriz. Sürekli değer kaybeden Türk Lirası için Kurda Korumalı Mevduat Hesabı yapılmış olması piyasa için şu an çok iyi oldu. Çünkü doların sürekli artan bir yükselişi vardı bu yükselişte 18.200 bandını gördü. Yapılan hamlelerle 11 bin seviyelerine kadar geri çekilmesine sebep oldu ve şimdilerde 15 bin civarında seyrediyor.’’ dedi.

PİYASANIN KADERİ, TURİZME VE GURBETÇİLERE BAĞLI

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla ülkeye girecek dövizlerin ekonomiye canlılık katacağını belirten Fikret Çakmakçı, "Turizm döneminde istediğimiz rakamlara çıkabilirsek bu yaz sezonunu en iyi şekilde tamamlayabiliriz." dedi.

Çakmakçı, sezondan umutlu olduklarını söyleyerek, “Ekonomiye yönelik iyimser haberler dünya genelinde gelmeye başladı. Yaz sezonu geldiği için enflasyon da yavaş yavaş düşecektir. Şuan için turizme ve gurbetçilerin dönüşüne dayalı bir durumdayız. Gurbetçilerin de geri dönmesi ve ülkeye döviz girmesiyle piyasada bir hareketlenme olacaktır. "diye konuştu.

DÜĞÜN YAPACAKLAR HER DÜŞÜŞÜ FIRSAT BİLMELİ

Yaklaşan sezon öncesi düğün yapacaklara tavsiyelerde bulunan Başkan Çakmakçı, "Yeni evlenecek ve altın almaya niyeti olan kişilere her düşüşü bir fırsat bilip altın almalarını tavsiye ediyoruz. Uzun vadede kar elde edeceklerdir. Daha da iyimser olmamızı sağlayacak bir diğer unsur hepimizin istediği ve desteklediği bir konu olan üretimdir. Üretim oldukça gerisi de gelir. Bu sene ihracatta çok iyi işlere imza attığımız söyleniyor. Süreç böyle seyrederse olumlu haberler geldikçe umuyoruz ki altında çok fazla yükselmeyecektir. Yazı inşallah beklediğimiz gibi geçirirsek kışa önümüz daha açık girebiliriz.” ifadelerini kullandı.

ALTINA GÜNÜBİRLİK YATIRIM YAPILMAZ

Fikret Çakmakçı yatırım yapmayı düşünen ve bu konuda nasıl adım atacağını bilmeyenler için konuya açıklık getirerek; ‘’Biz sürekli vatandaşı altın açısından günübirlik yatırım yapmaması konusunda uyarıyoruz. Çünkü altın uzun vadede kazandıran yatırım aracıdır. Büyüklerimizin bu konuda çok güzel bir sözü var 'altın yastık altı yatırımıdır' şeklinde sözü bizlere uzun vadeli yatırımın önemini hatırlatır. Kâr etmek isteyen yatırımcılar süreci en az bir yıldan başlayarak  5 yıla yayılabilecek bir bekleyiş süresi olmalı.  Altından zarar edilmez bunun en iyi örneği olarak da satış yaptığımız müşterilerin uzun vadeli planlamaları sonucu kâr elde etmeleridir. Altın öyle alayım kısa sürede yükselsin satayım ve kâr elde edeyim şeklinde düşünülüp alınacak bir yatırım değildir.’’ diye konuştu.

ESKİ DÜĞÜNLERDEN ESER YOK

Düğün sezonunun dahi, piyasayı hareketlendirmediğini belirten Başkan Çakmakçı, “Eskisi gibi düğünler artık yok o yüzden bir beklentimiz de yok açıkçası." dedi.

TAKILARIN GENELİNDE DE KORKUNÇ BİR DÜŞÜŞ VAR

"Önceden yarım kilo altın verdiğimiz düğünler varken şuan 50 gramlara kadar düşmüş durumdayız" diyen Fikret Çakmakçı, "Düğüne giden takıların genelinde de korkunç bir düşüş var. Yani baktığımızda bir çeyrek altın 1.400 küsur civarında asgari ücret de belli malumunuz şimdi asgari ücretli bir vatandaş kalkıp çeyrek altın takmaya çalışsa evinin yolunu şaşırır. Artık eskiye göre altına arz talep konusunda büyük bir düşüş söz konusu. Bunun sebebi de altının fiyatının yüksek olmasıdır." diye konuştu.

KREDİ ÇEKİP YATIRIM AMAÇLI ALTIN ALINMAZ

Kredi çekip altın alanlara uyarıda bulunan Başkan Çakmakçı, "Kredi çekip ihtiyacı olmadığı halde gelip altın dolar vs. alanlar var, bunlar yanlış yapıyor ve piyasayı yükseltiyorlar. İhtiyacı olmadığı halde böyle kredilere girişip altın ya da dolar almak devlete ihanettir ve ihtiyacı olanların önünü kesmektir.’’ dedi.

ALTINA HARCAYACAKLARI PARAYA ACIMASINLAR

Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altında ufak tefek iniş çıkışların normal olduğunu ifade ederek; “Nişan yüzüğü almaya geliyorlar yüzüğün, setin fiyatını hesaplıyorlar, zararını soruyorlar. Öyle bakacaksanız fotoğraf da çektirmeyin, gelinlikte almayın yani gidin evinizde oturun ufak bir mevlit verin öyle tamama erdirin bitsin. Alacağın alyansın zararını hesaplıyorsan diğerlerini de hesapla, o zaman ya da hiç yüzük falan alma. Aksesuar ürünleri ayrıdır yatırım ürünleri ayrıdır. Kusura bakmasınlar ama bu tarz şeyler hiç bizim insanımıza yakışmıyor. Düğün yapacakların da altın düşsün de öyle alalım gibi düşüncelere kapılmamaları gerek.  Aldığınız altın elinizde duracak, zamanla illa ki kar ettirecektir. Ufak tefek düşüşler korkutmasın. Çünkü bu fiyatlar tekrar yükselecektir ve ileride altınlarını bozdurup ev, araba alabilirler. Altına harcayacakları paraya acımasınlar.’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
FELAKET TELLALLARI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol