Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ BAŞARILI AKADEMİSYENLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu(IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı(WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın destekleri ile gerçekleştirilen; 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF21’de Fırat Üniversitesi  5 patentli buluşuyla madalya almaya hak kazanmıştı.

Fuarda Fırat Üniversitesi’nden; Prof. Dr. Ali Rişvanlı ve Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeri’nin buluş sahibi olduğu patent, altın madalya, Dr. Öğretim Üyesi Beyda Taşar, Prof. Dr. Oğuz Yakut ve Prof. Dr. Arif Gülten’in buluş sahibi olduğu patent, gümüş madalya, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu’nun buluş sahibi olduğu iki patent gümüş madalya, Prof. Dr. Erhan Akın’ın buluş sahipleri arasında yer aldığı patent bronz madalya ile ödüllendirildi.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ödül töreninde Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, madalya almaya hak kazanan buluş sahiplerine madalyalarını ve hediyelerini takdim etti.

Temel hedefi, büyük çabalar sonucunda ortaya çıkarılan buluşların; tanıtılması, farkındalık yaratılması, halkla, üretici ve yatırımcıyla buluşturulmak olan ISIF, fuar etkinliğinin çok değerli olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi’nin, ülkemizin gelişmesine sunduğu katkının artarak devam etmesi için, gereken bütün desteği vermeyi sürdüreceklerini söyledi. Madalya almaya hak kazanan buluş sahibi akademisyenleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Her akademisyenimizin başarısıyla hep birlikte gurur duyuyor; sevinçlerini paylaşıyoruz. Gayret gösteren akademisyenlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol