Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ KONFERANS SALONUNDA DOĞUM SONRASI KANAMA KURSU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KAVAK, özellikle pandemiden dolayı toplantıların sık yapılamadığını fakat güzel bir başlangıç yaptıklarını, katılımcıların bu toplantıdan fayda gördüğünü, kendilerinde son bilgileri gözden geçirme fırsatı bulduklarını, uygun zamanlarda yine toplantılar yapacaklarını genel isteğinde bu yönde olduğunu kendilerinin de bilgileri birikimleri ve vakit doğrultusunda böyle toplantıları yapacaklarını dile getirdi.

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Özlem Doğan YÜKSEKOL, öğrencilere yaptığı sunumda, ”Postpartum (doğum sonu kanamalar) kanamaların anne ölümlerinde ciddi risk oluşturmaya devam ettiğini, buradaki amaçlarının öğrencilerin eğitimine katkı sunmak, hemşire ve hekim arkadaşların klinik süreçlerine destek olacak bilgileri paylaşmak, bilgilerini güncellemek olduğunu, bu anlamda çok faydalı bir kurs olduğunu, bu kursların devamının geleceğini ve bir sonraki eğitimlerinin daha kapsamlı bir şekilde hocalarımızla gerçekleştireceğiz”  ifadelerini kullandı

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Görevlisi Özlem KOÇ da, “Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Fırat Üniversitesi Tıp fakültesi işbirliği ile Postpartum kanama (doğum sonu kanama) kursunu düzenlediklerini amaçlarının anne ölümleri ile ilgili toplumun ve sağlık kesiminde hizmet veren personellerin farkındalığını arttırmak olduğunu, dünya üzerinde anne ölümlerinin birinci nedeninin postpartum (vajinal kanamalar) olduğunu, bu kanamaların yüzde doksan beşinin önlenebilir sebeplerden meydana geldiğini amaçlarının anne ölümlerini önlemek” olduğunu dile getirdi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. Kattaki konferans salonunda yapılan sunuma F.Ü Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze KIRKIL, F.Ü Tıp Fakültesi Kadın Doğum ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyeleri ve asistanları ile birlikte çok sayıda Sağlık Bilimler Fakültesi öğrencileri dinleyici olarak katılım sağladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol