Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Fırat Üniversitesi Kardeş Ülke İle Protokol İmzaladı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi Rektörü Prof. İbrahim Ceferov pandemi dolayısıyla online sistem üzerinden görüşerek, iki üniversite arasında yapılacak olan protokolün içeriği konusunda görüş alıverişinde bulundular.

Prof. Dr .Ceferov Mutluluğunu İfade Etti.

 Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Ceferov, üniversitelerinin tarihi ve bugünü hakkında çeşitli bilgiler vererek, Fırat Üniversitesi gibi gelişmiş bir üniversite ile eğitim alanında protokol imzalamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi ile kardeş üniversite olduklarını belirterek, Fırat Üniversitesi ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.

 Fırat Üniversitesi Agrar Üniversitesi İle Birçok Alanda Ortaklık Yapacak

Fırat Üniversitesi’nin mühendislik alanında Türkiye ve dünya sıralamalarında çok iyi bir yerde olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Göktaş, Veterinerlik ve Tıp Fakültelerinin de köklü fakülteler arasında yer aldığını, üniversitenin Türkiye’de 207 üniversite içerisinde ilk 20’de yer aldığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile Azerbaycan Devlet Agrar Üniversitesi Rektörü Prof. İbrahim Ceferov eğitim işbirliği protokolünü imzaladı.

Protokol gereği, iki yükseköğretim kurulu arasında akademik personel değişimi, öğrenci değişimi, ortak araştırma, etkinlikler, dersler ve e-öğrenme yoluyla dersler, akademik toplantılar, kısa süreli eğitim toplantılarının ortak organizasyonu ile spor ve kültürel etkinliklere katılım gibi maddeler uygulanacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol