Öne Çıkanlar SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU DERBİNİN GALİBİ Doğukentte 6 Puanlık Maç! Savunma Sanayi Başkanı  BordoBeyazlı Temsilcimiz Elazığspor

Bu haber kez okundu.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE HAZIRLANAN 7 TÜBİTAK 1001 PROJESİ KABUL EDİLDİ…

6 proje TÜBİTAK 1001 programları kapsamında desteklenirken bir projenin ise deprem özel çağrısı kapsamında desteklenmesine karar verildi.

Kabul edilen bu projeler sayesinde Fırat Üniversitesi’ne yaklaşık 4 Milyon 800 Bin TL’nin aktarılması sağlanacak.

Fırat Üniversitesi bu projelerle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 2021 yılı 1. Döneminde en fazla projesi kabul edilen 2 üniversiteden biri oldu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, bu zorlu dönemde Ar-Ge faaliyetlerinde başarı sağlayan başta proje yürütücüleri olmak üzere araştırmacı ve danışmanları tebrik ederek, yürütülecek projelerle bilimsel birikimin yanında hem ilimiz hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacağını ifade etti. Desteklenen projelerin 1’i deprem olmak üzere 3 tanesinin mühendislik alanında,  2 tanesinin veterinerlik alanında, 1 tanesinin su ürünleri ve 1 tanesinin sağlık bilimleri alanında olduğunu, yönetimce verilecek destekler ve alınacak tedbirlerle önümüzdeki dönemlerde Fırat Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma hedefine ulaşmasını amaçladıklarını bildirdi.

E-Mail: basin@firat.edu.tr  Tel: (0424) 237 00 00 Dahili: 8681 Sosyal Medya Hesapları: Twitter: firatresmihesap  Instagram: firatresmihesap Facebook: frtbasinyayin

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol