Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

FKA BÖLGE TOPLANTISI ELAZIĞ’DA YAPILDI

Fırat Kalkınma Ajansı 2022 yılı Mart ayı Bölge Toplantısı Elazığ’da gerçekleştirildi.

İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Malatya Valisi ve Ajans Dönem Başkanı Aydın Baruş, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, TRB1 bölgesinin ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.

“YÖNETİM DANIŞMANLIK TEKNİK DESTEK PROGRAMI TASLAK REHBERİNİ ELE ALACAĞIZ”

Elazığ Valisi Ömer Toraman’a ev sahipliği için teşekkür eden FKA Dönem Başkanı Aydın Baruş, 2022 yılı yönetim danışmanlığı teknik destek programı taslak rehberini ele alacaklarını söyledi. Malatya Valisi Aydın Barus, “Fırat kalkınma ajansımızın mart ayı toplantısı için Elazığ ilimizdeyiz. Öncelikle ev sahipliği için Sayın Elazığ Valimize ve çok değerli diğer ev sahiplerimize bu yönetim kurulunun Elâzığ’da gerçekleştirilmesi için yapmış oldukları çalışma ve bize sağladıkları olanaklar nedeniyle yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyorum. Bu ay ki toplantımızı Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde kurulan ve ajansımızın da bazı faaliyetlerini desteklediği ipek yolu uluslararası çocuk ve gençlik çalışmaları merkezimizde düzenliyoruz. 2021 Yılında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı gerçekleştirilen bu merkezde gençlerimizin kişisel ve mesleki gelişimi amaçlı oluşturulan tematik atölyeler, tematik eğitim ve konferans salonu, kütüphane, çocuk trafik eğitim parkurları ve dış mekân tematik eğitim alanlarıyla ARGE merkezi bulunmaktadır. Bu merkezde gerçekleştireceğimiz toplantımızda 2022 yılı içerisinde ajansımızca çıkılması planlanan mali destek programının bölge ihtiyaçları doğrultusunda şeklinin ve içeriğinin belirlenmesi hususi ile bölgemizdeki yerel aktörlerin kurumsallaşma ve teknik kapasite artışının sağlanması amacıyla tasarlanan ve yerel aktörlerin bölgesel kalkınmaya katkısını sağlayacak alanlarda etkinliğini arttırmak üzere danışmanlık ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmesi, hazırlanacak program ve projelere katkı sağlanması, uluslar ve uluslararası sertifika ve belgelendirme faaliyetlerine katkı sağlanması, geçici uzman personel görevlendirilmesi hedeflerine yönelik uygulanacak 2022 yılı yönetim danışmanlık teknik destek programı taslak rehberini ele almış olacağız” dedi.

“YABANCI TURİST SAYISININ ARTTIRILMASINA KATKI SAĞLAYACAK”

Ajans Dönem Başkanı Baruş, kalkınma ajanslarının temasının genç istihdam olarak belirlendiğini belirtti. Baruş, FKA tarafından 2022 yılı içinde mali destek programının bölge ihtiyaçları doğrultusunda şehrin ve içeriğinin belirlenmesi ile bölgedeki yerel aktörlerin kurumsallaşması, kalkınmaya katkı sağlaması için yapılan çalışmalar üzerinde de durulacağını ifade etti. Malatya Valisi Aydın Barus, “Cazibe merkezlerini destekle programı, sosyal gelişmeyi destekleme programı ve çalışan üreten gençler programı kapsamında destek alan hali hazırda uygulama süreci devam etmekte olan projelerin ilerleme durumları ile 2022 yılı uygulama süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunacağız. Bölgemizin turizm, tanıtım ve markalaşma faaliyetleri kapsamında böyle yeni turizm destinasyonunları kazandırılarak yapılacak tanıtımlarla yerli ve yabancı turist sayınsın arttırılmasına katkı sağlayacak ve bölgenin turizmden elde edeceği geliri artırmak amacıyla kalkınma ajansımız tarafından uygulanacak olan “Fırat Turu” kapsamında yapılacak çalışmaları da toplantımızda değerlendireceğiz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol