Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

F.Ü Hastanesi'ne Ziyaretçi Kabul Edilmeyecek

Fırat Üniversitesi Hastanesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Coronavirüs (Covid-19) salgını, birçok ülkeyi etkisi altına aldığı gibi ülkemizi de etkisi altına almış, yayılım hızı çok yüksek olan bu salgından dolayı can kaybı ve vaka sayılarında artış meydana gelmiştir.

Bilindiği gibi covid-19 salgını özellikle 65 yaş ve üzeri, bağışıklık sistemi düşük ve kronik hastalığı olan insanlar için ciddi derecede risk oluşturmaktadır.

Hastanemizde tedavi gören hastamızın çoğu bu risk grubu içerisinde yer aldığından,  hastalarımızın sağlığı ve güvenliği için hastanemiz Pandemi Eylem Planı Komisyonu aşağıda sıralanan tedbirlerin alınması kaçınılmaz olmuştur. Hasta yakınlarımızın bu tedbirlere uyma noktasında hassas davranmaları gerekmektedir." denildi.

ALINAN TEDBİR KARARLARI

Hastane Yönetiminin aldığı tedbir kararları şöyle: "Sağlık Bakanlığı’ nın Covid-19 (Koronavirüs)  salgınıyla ilgili tebliği gereği, salgın tamamen ortadan kalkıncaya kadar hastanemize ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

Hastanede yatan hastanın ihtiyacını karşılamak amacıyla 12:30 ile 14:30 saatleri arasında mümkünse tek kişinin ziyaretine izin verilecektir.

Yoğun Bakım ünitelerinde yatan hastalara ziyaret yapılmayacaktır.

Ancak hasta yakınlarının telefonla bilgilendirilmesine devam edilecektir.

Mümkün olduğunca hastalara en fazla bir kişinin refakat etmesi, zorunlu olmadığı müddetçe refakatçinin hep aynı kişi olması ancak refakatçi değişimi gerekiyorsa refakatçi kartıyla değişim yapılmasına izin verilecektir. 

Hastanede yatan hastanın ihtiyaçlarını karşılamak için gelen hasta yakınının hasta odasında maksimum 15-20 dakika kalması istenecektir.

Hastanemizde öğretim üyelerimiz tarafından yapılan tüm özel muayene ve özel girişimsel işlemler (ameliyat, endoskopi, anjio vb.) yasa gereği saat 16:00’ dan sonra yapılacaktır.

Özel muayene olmak isteyen hastalarımızın hastanede gelip uzun süre beklememeleri için 15.45’ten önce hastaneye gelmemelerini önerir, saygılar sunarız."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol