Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

Genç İletişimciler Gelecekten Umutsuz

İletişim fakültelerinde, eğitim gören  gençler, almış oldukları eğitimlerin, teori ile sınırlı kaldığını belirttiler.

Gençler,  teorik eğitimin yanı sıra, sahada çalışmanın, pratik eğitim noktasında kendilerine çok şey katacağına inandıklarını belirttiler.   

Gençler, teorik derslerin yanı sıra, uygulamalı derslerin, mesleki başarı için, önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, derslerin uygulamalı olmasını istediler.

Gençler, okul stresi ile birlikte omuzlarına, mezun olduktan sonra iş bulabilir miyim, korkusunu da yüklendiklerini kaydettiler.

İletişim fakültesinde, eğitim gören gençlerin; gelecek ile ilgili kaygılarını ve aldıkları eğitimi değerlendirdikleri ,haberimizin detayları ise şu şekilde;

 Gençler Mezun Olduktan Sonra İş Bulamayacaklarını Düşünüyorlar

İletişim fakültesi gazetecilik bölümü öğrencisi, Büşra Çetinkaya ,mesleki eğitim kalitesinin artması için,  çalışma ortamında bulunmanın, büyük bir gereksinim olduğunu kaydetti.

Çetinkaya, teorik eğitim ile yeterli başarının mümkün olamayacağını dile getirdi.

Büşra Çetinkaya , pandemi sürecinde eğitimin, online sisteme dönmesi ile okulda ki uygulama derslerinin eksikliğinin yanında, teorik derslerde de, yeterince verim alamamaktan şikayetçi...  

Ayrıca, yaptıkları stajın bazı kurumlar tarafından, oldu bittiye getirilmesinin onlar için, büyük bir eksiklik olduğu görüşünde…

Geleceğin gazeteci adaylarından biri olan, Çetinkaya, gazetecilik yapmak isteyen kişilerin, zorlu yolardan geçseler bile, çalışıp çabalayarak, alternatif yollar, bulabileceklerini dile getirdi. Çetinkaya, Türkiye’de gazeteciliğin yeterince değer görmediğine de vurgu yaptı.

Çetinkaya,  mezun olduktan sonra, iş bulamama korkusunu yaşadığını belirterek, “Her şeye rağmen umudumuz var” dedi.

İletişim fakültesi öğrencisi , Hilal Duman ise yaptığı değerlendirmede, aldığı eğitimlerin, pandemi önlemleri kapsamında,  online olduğunu vurgulayarak,  eğitimlerin yeterli olmadığını söyledi.

Duman, akademik kariyer yapmak istediğini aynı zamanda da gazeteci olarak çalışmak istediğini ifade etti.

Ayşe Akar ise, yaptığı değerlendirmede, “ Aldığım eğitim, mesleki anlamda, ne yeterli ne yetersiz diyebilirim.

İşe girmek için, tanıdık birinin referansı olmasaydı, iş bulabilme umudum yoktu.

Diğer öğrencilere göre, daha şanslı olduğumu düşünüyorum. 

Bu yüzden, umutsuzluk yaşamadım.  Türkiye’de, gazetecilik  yapmak istemiyorum, mesleğini yurt dışında yapmak ve orda yaşmak istiyorum. “dedi

İletişim fakültesi öğrencisi Nisan Bilgin  ise, kendisiyle aynı bölümü okuyan öğrenci arkadaşları gibi, aldığı eğitimin yeterli olmadığını kaydetti.

 Bilgin, aldıkları eğitimin, büyük bir kısmının teorik olduğunu, uygulamalı derslerin az olduğunu vurguladı.

Bilgin, pratikte yapılan işin daha farklı olduğunu savundu.

Bilgin, iş imkanları açısından, gelecekten bir beklentisinin olmadığını kaydetti.

Bilgin, baktığı iş ilanlarındaki, beklentilerin yüksek olduğunu, ama iyi bir eğitim alamadığını söyledi.

Bilgin, “ Bu kadar donanımın beklenmesine rağmen, ilk okul mezunu bir garson ile aynı maaşı alacaksam, neden umudum olsun ki!  

 Eğitim sürecinde mesleki anlamda gerekli yeterliliği alamadık.

Çalışma hayatında müdahalenin olmamasını ve özgür içerikler üretebileceğim büyük bir basın kuruluşunda  çalışmak istiyorum.” ifadelerini kullandı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol