Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

GENÇLER İŞSİZLİKTEN KIRILIYOR

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, düzenlediği basın toplantısında Elazığ gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Akın, Elazığ'ın gerçek gündeminin işsizlik olduğunu belirterek, doğru adımlarla bu soruna çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.

"İSTİHDAM ALANLARI OLUŞTURMALIYIZ"

Elazığ'da gençlerin iş bulamadığını ifade eden Akın, "Çoğunluğu memur olan memleketimizde bildiğiniz üzere eskiden kamuda işe girmek kolaydı. Bende bir işçi çocuğuyum.

Ancak biliyoruz ki şu an kamu kuruluşlarında işe girmek çok zorlaştı. Yeni nesil işsizlikten kırılıyor, bunu hepimiz biliyoruz. Elazığ’da her evde mutlaka birinin oğlu, kızı, torunu veya yeğeni işsiz. Bu kadar gencimizi kamuda istihdam etmek zaten çok zor. Bu yüzden özel sektörde istihdam oluşturmak gerekiyor. Bu çok açık bir gerçektir. Şu an iş bulamayan tertemiz gençlerimiz bir bakıyorsunuz ya intiharın eşiğine gelmiş ya yollara düşmüş anadan babadan ayrı gurbette iş arıyor. İşte en son Samsun’da bir gencimiz eline iş-aş yazıp intihar etti. Elazığımızda çocuklarımızın bu noktaya gelmeyeceğinin kimse garantisini veremez. Çünkü iş yok. Anne babalar olarak bizler şu an ve gelecekte çocuklarımızın kimseye muhtaç olmasını istemiyorsak doğru adımlar atmak zorundayız. Doğru konuları konuşmak zorundayız. Sadece günümüzün basit konularını ele alan geleceğiyle oynamış oluruz." dedi.

"TİCARETİ CANLANDIRMAK İÇİN CAN HAVLİYLE ÇALIŞMALIYIZ"

Malatya, Antep, Kayseri illerinin ticaret merkezine döndüğünü, Elazığ'ın ise yerinde saydığını ifade eden Abdullah Akın, "Tüm dünya bu illerimizle ticaret yapıyor. Hiç durmayan bir çarkları var. Ticaret çok hareketli. Herkes ununu elemiş eleğini asmış. 1 yıl işletmesini, dükkanını kapatsa yine de geçimini sürdürecek kadar büyüdüler. Neden çünkü ilin yöneticileri esnafa 1000 lira destek vermek yerine yeni iş sahaları açmak için, ticareti canlandırmak için can havliyle çalışıp, illerine sınıf atlattılar. Elazığımıza dönersek; En büyük üniversite buraya kurulmuş, çeşitli bölümlerden yılda binlerce öğrenci mezun oluyor. Bu çocukların çoğu Elazığın çocukları. Dönüp bakın hepsi işsiz, hepsi KPSS ye hazırlanıyor. Niçin iş yok. Ordan birileri çıkmış diyor ki Elazığ’da işsizlik yok, iş beğenmemezlik var. El insaf diyorum. Olabilir 2-3 tane insan belki bunu yapmıştır. Ama bunu genele yayamazsınız." diye konuştu.

"GENÇLERİN ÜMİDİ TÜKENDİ"

Ailelerin, çocuklarını kazma kürek işinde çalıştırmak için okutmadıklarını vurgulayan Akın, "Mühendis, öğretmen, teknik eleman gelip yer mi temizleyecek, kazma kürekte mi çalışacak. Aileler çocuklarını bunun için mi bu kadar okutup emek veriyor alın teri döküyorlar. Gençler boşuna mı dirsek çürütüyor. Yılda 1000 tane Elazığlı mezun mühendisi al bakalım nasıl istihdam edeceksin, derim bende sana. Bu konuşmalar gençlerimizin ve ailelerin onurunu kıran konuşmalardır. Bu konuda dikkat etmek gerekir. Bir de öğrenim ve katkı kredilerini yıllarca işsizlik yüzünden ödeyememiş gençlerimize ne demeli, sanki işsizlik kendi suçuymuş gibi devlet olarak üzerine faiz üzerine faiz bindiriyorsun. Daha gencimiz işe girmeden gece yastığa başını koyduğunda, en üretken çağında proje üretmesi gerekirken borcunu düşünüyor. Olacak şeymi bu! Bunları iyi hesaplamak lazım. Gençlerimizin ümidi tükenmiş, işte çay ocakları dolup taşmış durumda bunu herkes görebiliyor. Dediğim gibi artık Elazığ’da her ailenin mutlaka oğlu kızı veya torunu işsiz." ifadelerine yer verdi.

"ADALETSİZLİK, HAKSIZLIK ADAM KAYIRMACILIK..."

Hükümetin politikalarını eleştiren Akın, "Hükümetin 18 yıldan beri uyguladığı Adaletsizlik, haksızlık, adam kayırmacılık, israf, önceliği olmayan yatırımlar ve faiz politikasından dolayı işsizler. Bakınız bütçe açıklandı 179 Milyar dolar faize ayrılmış. Bu rakam ne demek biliyor musunuz; Şu an Türkiye’deki tüm işsizlere ömür boyu iş imkanı oluşturabileceğin bir para demek. Ama gelin görün ki hükümet yurt dışından aldığı borçların faizini ödemeyi daha isabetli görüyor. Bakınız borç demiyorum sadece faiz bu. Borç para ne yapıldı bunu artık milletimiz çok iyi öğrendi ve biliyor. Bunu konuşmanın bir manası yok. Üstelik alınan borçlar yetmediği için devletimizin açtığı tüm fabrikaların yok pahasına satıldığına hep birlikte şahit olduk." iadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol