Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

GENÇLERE TARIM ALANINDA DA EĞİTİM VERİLİYOR

İpek Yolu Gençlik Merkezinde Spor Ve Teknoloji eğitimlerinin yanı sıra tarım alanında da eğitim veriliyor. Yetiştirilen bitkisel ürünler daha sonra paketlenerek bir kısmı öğrencilere hediye ediliyor.

Elazığ Valiliği İl Özel idaresi bünyesinde kurulan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmıştı.

Merkezde şimdiye kadar gençlere Spor ve teknolojik alanda birçok kez eğitim verildi. Merkezde ayrıca organik tarım işleme tesisinde de gençlere tarım alanında eğitimler veriliyor.

Tarım Alanı Koordinatörü Mehmet Şehmuz Çetinkaya, merkezde öğrencilere verilen eğitimler hakkında bilgi verdi. Çetinkaya ayrıca, burada yetiştirilen ürünlerden Cumhurbaşkanı ve Bakanlara da hediye gönderdiklerini söyledi.

Çetinkaya; "Tarımsal alanlarda eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler kapsamında 18-30 yaş arası gençler tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi, işlenmesi ve pazarlanması alanında eğitimler alıyorlar ve bu eğitimler kapsamında kendileri budamalarını yapıyorlar. Üretimlerini yapıyorlar. Uçucu yağlarını üretiyorlar. Sabun üretimi, soğuk pres yağlarının üretimlerini kendileri gerçekleştiriyorlar. Gençlerimiz ayrıca kendi ürettikleri ürünlerden evlerine götürebiliyorlar. Fide alıp götürebiliyorlar. Tohum ve tıbbi aromatik tahıl ürünlerini Cumhurbaşkanımızın talimatıyla külliyeye gönderiyoruz. Tesisimizin açılışında gelen bakanlarımıza aynı ürünlerden dönemsel olarak gönderiyoruz."dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol