Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

GENÇLİK AKİF’İN VE İSTİKLAL ’İN İZİNDE

Düzenlenen Mobil oyun etkinlikleri sonrasında hep birlikte İstiklal Marşı okundu akabinde Türkiye'de Kitap Yayımlayan İlk Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi olarak bir asırdır cesaret ile söylediğimiz İstiklal Marşı’mızı günümüz gençleri daha iyi anlamaları amacıyla " İstiklal Marşımızın Açıklaması"  adlı tahlil kitabının dağıtımı Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Telmih Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Özdemir ve Gençlik Merkezi çalışanlarınca gerçekleştirildi.

Aşağı Demirtaş konteyner kentte düzenlenen etkinlik sonrası " İstiklal Marşımızın Açıklaması"  adlı tahlil kitapları Hilalkent’te yaşayan esnaflarımıza ve gençlerimize hediye edildi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren Aşağı Demirtaş konteyner kentte düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada; ‘’ Bugün Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezleri olarak Aşağı Demirtaş konteyner kentte İstiklal Marşının Kabulüyle alakalı hem bir program yapıp hem de konteyner kentteki kardeşlerimizle bir araya gelmek istedik. Tabi İstiklal Marşıyla ilgili konuşmak ve duyguları ifade etmek çok zor. Bugüne kadar ülkemizde canını vermiş bu vatan için şehit olmuş canlarımız için bu vatan için yazılmış bir şiirdir İstiklal Marşı. Biz İstiklal Marşının anlam ve önemine hitaben Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezleri olarak bu yıl Türkiye’deki Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri arasında bir ilki gerçekleştirdik. İlk defa bir kitap bastırdık. Buradan  kitabın yazarı Prof.Dr. Nurullah Çetin hocamıza ve Telmih Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Özer hocamıza teşekkür ediyorum.

Hepimizin övüneceği bir İstiklal Marşımız var. Buradan bir kez daha Milli Mücadele döneminde şehit verdiğimiz ve mücadele etmiş Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere silah arkadaşlarını, atalarımızı rahmetle anıyorum. İstiklal Marşımızı yazan rahmetli Mehmet Akif Ersoy’u yad ediyorum.

Telmih Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Özdemir, ‘’ İstiklal Marşının kabulünün 100. Yıl dönümü vesilesiyle sizlerle beraberiz. Bizler sizin çocuklarınızı Asımın nesli olarak görüyoruz. Asımın nesli geleceğe yön vermek geleceğe yeni bir dünya inşa etmektir. Bugün buradan başlayarak 2023 kitabımızı sizlerden başlayarak takdim edeceğiz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Kelamla kalemle geleceği inşa etmeye devam edeceğiz.’’

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol