Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

GENÇLİK İÇİN YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren gençlik için devam eden yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü Eren yaptığı açıklamalarda; ‘’Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak başta Gençlik ve Spor Bakanımız Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, Sayın Valimizin, Sayın Milletvekillerimizin ve Sayın Belediye Başkanımızın katkılarıyla özellikle son yıllarda yapmış olduğumuz gençlik için yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Allah’a çok şükür yer teslimini yaparak inşaatlarına başladığımız sekiz ayrı yerde şantiyemizin olacağı gençlik için tesisleri yapmaya devam ediyoruz.’’dedi.

İl Müdürü Abdulsamet Eren'in açıklamaları şöyle;

Elazığ Merkeze Biri Kapalı Toplam Beş Adet Tenis Kortu Yapıyoruz

Bu tesislerin en önemlilerinden bir tanesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait kapalı tenis kortunun olmaması ve var olan iki adet tenis kortunun da ihtiyaca cevap vermemesiydi. Biz Merkezde iki adet açık tenis kortumuzu tamamen yenileyip ayrıca bir tane kapalı bir tanede açık tenis kortları daha yapıp özellikle Abdullahpaşa bölgesinde bulunan spor kompleksimizin içerisinde dört adet tenis kortunu bu yaz içerisinde teslim edeceğiz. Böylece yapacağımız sportif organizasyonlar için en az dört tenis kortunun olması şartını da tamamlamış olacağız. Hem gençlerimiz hem de tenis severler için tenis kortlarımız çok elverişli hale gelmiş olacak.

Sareana ve Harput Yurdunda Açık Sahalar, Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Çalışması

Sareana Yurdu içerisinde bir adet tenis kortu yaparak özellikle hem Harput Yurdu hem de Sareana Yurdunda kalan öğrencilerimizin spor yapmasına imkan vereceğiz. Yine Sareana ve Harput Yurdunda atıl durumda olan bir adet açık basketbol ve voleybol sahamızın zeminini, potalarını, filelerini tamamen yenileyerek yeni bir saha kazandırmış olacağız. Ayrıca yaklaşık olarak Harput Yurdunda altı buçuk dönüm Sareana Yurdunda da on dönümün üzerinde toplam on yedi dönümlük bir alanda sulamasıyla peyzajıyla bir yeşil alan çalışması yapacağız. Öğrencilerimiz Elazığ’a Eğitim Öğretime geldiklerinde hem spor tesisleriyle hem çevre düzenlemesiyle hem de iç mekanıyla pırıl pırıl yurtlara sahip olacaklar.

Gençlik Merkezi Sahası Sentetik Zemin Yenileme

Elazığ Gençlik Merkezimizin çok eskiyen sahasını zeminini yenileyip özellikle önümüzdeki sezonun amatör maçlarının da başlamasıyla hem antrenman hem de maçlar için çok elverişli bir zemin yapacağız. Tabiri caizse sıfır yepyeni bir zeminimiz olacak. Tabi Cumhuriyet Mahallesindeki Bahçelievler Sentetik sahamızı da malum geçen yıl tamamlamıştık. Böylelikle Gençlik Merkezi ve Bahçelievler ile birlikte iki adet yeni  sahaya sahip olmuş olacağız.

Karakoçan İlçe Sahası Tribün, Aydınlatma, Skorboard ve Çevre Düzenlemesi

Özellikle biz Karakoçandaki takımlarımızın hem antrenmanlarını yapabilmesi hem de amatör mücadelelerini yapabilmesi için sahanın beş yüz kişilik tribün, aydınlatma, skorboard ve çevre düzenlemesi konularında yer çalışmalarını bitirdik. Önümüzdeki hafta başlıyoruz inşallah.

Palu İlçe Sahası Tribün, Giyinme Odası ve Çevre Düzenlemesi

Palu ilçesinde tribün ve giyinme odası ihtiyacını çözüp çevre düzenlemesini de yaparak temiz bir şekilde amatöre hediye edeceğimiz bir sahamız olacak.

Alacakaya Açık Basketbol ve Voleybol Sahası Yapımı

Alacakaya İlçemizde gençlerimizin ve çocuklarımızın merkezde oynayabilmesi hasebiyle bir adet açık basketbol ve voleybol sahası yapacağız.

Ağın Giyinme Odası ve Spor Tesisleri Bakım Onarımı

Ağın’da giyinme odalarının olmaması çocuk oyun alanlarının bakımsız ve yıpranmış olması nedeniyle hem spor sahalarının bakım onarımını hem de çocuk oyun alanlarını ve çevre düzenlemesiyle güzel bir spor kompleksi kazandıracağız.

Kovancılar İlçe Sahası Giyinme Odaları ve Sentetik Zemin Yenileme

Kovancılar Spor Salonunda geçen yıl özellikle çok ciddi bir bakım onarım yapmıştık. Bu yılda Kovancılar Sahasının hem giyinme odalarını hem de zeminini yaparak Kovancılar halkına ve amatör sporlara hediye edeceğiz. "denildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol