Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Gizemli Tünelin Sırrı Çözülüyor!

. Yıkım sırasında çalışanlar tarafından keşfedilen tünel, büyük şaşkınlık ve heyecan yarattı. Gizemli tünelin ne zaman ve neden yapıldığı tartışma konusu oldu.

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından ağır hasar alan binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ'ın en işlek caddelerinden biri olan Gazi Caddesinde de iki hasarlı binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım tamamlandıktan sonra Gazi Caddesi ile Köfteciler Sokağı arasında kalan bir noktada göçük oluştu. Göçüğün devamının boş olduğunu gören vatandaşlar aşağıya indi. Yerin metrelerce altında bir tünel olduğunu fark eden vatandaşlar o tüneli görüntüledi.

GİZLİ GEÇİT Mİ, KANALİZAYON HATTI MI?

Bazı uzmanlar tünelin yerin metrelerce altında olması ve içerisinde herhangi bir atık bulunmaması nedeniyle, tünelin gizli bir geçit olabileceğini düşünüyor. Ancak bölgeyi yakından bilen bir esnaf, geçmiş dönemlerde kanalizasyon hatlarının tünel şeklinde inşa edildiğini ve bu hatların şehrin belirli noktalarındaki foseptik çukurlarına bağlandığını söyledi.

PTT MEYDANINA MI BAĞLANIYOR?

Elazığ'da 2011 yılında PTT meydanında da bir çökme meydana gelmiş, oluşan 4 metrelik çukurun olduğu noktada eski dönemlerde umumi tuvalet bulunduğu belirtilmişti. Gazi Caddesinde yıkılan binanın altında ortaya çıkan tünelin de PTT meydanına kadar uzandığı ve bölgedeki foseptik çukuruna bağlandığı tahmin ediliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol