Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

GÖKTAŞ’TAN 3 ARALIK MESAJI

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Birleşmiş Milletler tarafından, 3 Aralık tarihinin dünya engelliler günü olarak kabul edilmesi nedeniyle, engellilerin de toplumun vazgeçilmez bir parçası olduklarının kendilerine hissettirilmesi, diğer temel kazanımlarının yanı sıra yaşam standartlarının da iyileştirilmesi bakımından, önemli bir gündür.

Engellilik konusu, yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konudur.

Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmeli ve her fırsatta onları kucaklayarak, eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.

Bu anlamda; 3 Aralık engellilerimizin sorunlarına dikkat çekmek, toplumsal duyarlılıkları artırmak, farkındalık yaratmak açısından son derece önemlidir.

Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini sağlayacaktır.

Bugünün vesilesiyle engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan, azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize güç veren kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirterek, engelli kardeşlerimizin gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olmaya devam edeceğiz.

Başta üniversitemizde çalışan engelli personel ve eğitim gören engelli öğrencilerimiz olmak üzere, tüm engelli kardeşlerimizin; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü, en kalbi duygularımla kutlar, aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol