Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Gölet ve Sulama Projeleri Değerlendirildi

DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar’ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, ilgili Şube Müdürleri ve teknik personelin katılımı ile DSİ 9. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda, Elazığ İli Gölet ve Sulamaları Planlama ve Proje Yapımı işi Elazığ Sivrice Elmasuyu Göleti ve Sulaması, Elazığ Maden Altıntarla Göleti ve Sulaması Elazığ ili Sivrice Elmasuyu Göleti ve Maden Altıntarla Göleti planlama ara raporu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

DSİ Bölge Müdürü Mahmut Dündar, toplantıda yaptığı değerlendirmede, "Elazığ Sivrice Elmasuyu Göleti, 37 m yüksekliğinde ve 1,175 milyon m3 su depolama kapasitesine sahip olup, 3.130 da tarıma elverişli alanı cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulayacaktır. Elazığ Maden Altıntarla Göleti, 45 m yüksekliğinde ve 1,937 milyon m3 su depolama kapasitesine sahip olup, 4.910 da tarıma elverişli alanı cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulayacaktır. 2021 yılında planlama ve projeleri tamamlanarak, bütçe imkanları çerçevesinde yatırım programına alınarak inşaat ihalesi yapılarak yapımı gerçekleştirilecektir." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol