Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

GÖNÜLLERE DOKUNAN ÖĞRETMEN

“Her çocuğun iyi bir eğitime hakkı vardır ”diyen Zeynep Özen Elazığlı hayırsever işadamlarımız katkı sunarlarsa Matematik Köyünün Elazığ’da kurulması için seferber olabileceğini söyledi.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Özellikle engelli ve özel eğitime muhtaç çocukların iyi bir eğitim almalarını sağlamak için başlatacakları kampanyaya destek isteyen Matematik Öğretmeni Zeynep Özen engelli bireylerimizin de hakkı olan iyi bir eğitim için gelin hep birlikte bunu başaralım ve Matematik Köyünü Elazığ’a kuralım çağrısında bulundu.

Gönüllü olarak başarılı projelere imza atan Matematik Öğretmeni Zeynep Özen, "Eğitim hiç bir şekilde sorgulanamayacak temel bir insan hakkıdır." diyerek  engelli, özel eğitim ve ihtiyaç sahibi  çocuklara, gençlere ve ailelerine destek vererek onların yanında oluyor.  Gazetemize projeleri hakkında bilgiler veren  Zeynep öğretmen, başlattığı kampanyaya Elazığlılardan da destek istedi.

Gönüllü olarak çalışmasıyla birlikte eğitimci olarak önemli başarılara imza atan  Zeynep Özen," Aslen Elazığ Sivriceliyim. Londra' da Matematik öğretmeniyim. 2019-2020 senesi içerisinde, İngiltere çapında Matematik departmant ve öğretmen olarak ilk 6’ya, Matematik öğretmeni olarak da ilk 3’e girdim. Aynı zamanda engelli bireylerle çalışan bir yardım kuruluşunda haftada bir gün gönüllü olarak çalışıyorum." dedi.

AMACIM BİR YAZ OKULU DÜZENLEMEK

Türkiye'ye gelmeden önce internet üzerinden bir kampanya başlattığını amacının ise yaz okulu düzenleyip, maddi durumu iyi olmayan engelli, yetim ve düşük gelirli ailelerden gelen çocuklara bir haftalık yaz okulu kurmak olduğunu kaydetti. 

BİRÇOK KÖY OKULU KAPANIYOR

Öğretmen Özen, köylerde birçok öğrencinin okurken sıkıntı yaşadığını belirterek, "Günümüz Türkiye'sinde birçok köy okulu şehirlere yapılan göçten dolayı kapanıyor ve köylerde o çocuk grubunu bulmak kolay olmadı. Bu nedenle toplanan 10.000 TL üzerindeki parayı, engelli, yetim ve düşük ailelerden gelen çocuklar için kullanmaya karar verdim. " dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK

Yaptıkları faaliyetlerle birçok aileye destek olduklarını aktaran Zeynep Öğretmen, "Çocuklardan biri nörolojik ve psikolojik engellerden dolayı kendine fiziksel zarar veren bir kız çocuğuydu. Elleri bütün gün bağlı tutuluyor. Allah annesinden razı olsun, kızı için gerçekten elinden geleni yapan bir anne. Bütün gün çalışıp, ayakta duran ve çocuğuna her türlü desteği vermeye azimli vefakar bir anne. Fakat günümüzün ekonomik koşulları içersinde geçinmek çok zor. Çocuklarına iç çamaşırından tutun da  bütün kıyafetlerine kadar elimizden geleni yapıp almaya çalıştık.  İki aylık çocuk bezi ihtiyacı sağlandı.

Diğer bir aileyle valiliğe olan ziyaretim sırasında tanıştım. Eşinden ayrı ve kirasını ödeyemeyecek durumdaydı kadın. Çocuğuna bakacak kimse olmadığı için iş  bulmakta da problem yaşıyordu. Kızına elimizden geleni yapmaya çalıştım. Güzel kızının oyuncak ayısı olan pantolonuna sarılışını asla unutamıyorum.

Diğer bir aile de, çocuklar babalarını hastanede yaşanan bir yanlışlıktan dolayı kaybetmişler. Köyün muhtarı gerçekten onlar için elinden geleni yapmaya çalışmış Allah razı olsun. Evin oğlu çok alçak gönüllüydü. Bir pantolondan sonra fazlasını istemedi. Başkasına verin dedi. Darda olan paylaşmasını çok daha iyi biliyor. Kız ve erkek kardeşin ikisinin de eşofmanından güzel kıyafetlerine kadar hepsini aldık. Çok mutlu oldular. Hepsinin okul çantaları, kalem kutuları alındı." dedi.

MATEMATİK KÖYÜ OLUŞTURALIM

Zeynep Öğretmen, tek amacının ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında olup onlara destek olmak olduğunu söyleyerek "Dünya çapında 140 milyon üzerinde doğal afet, yoksulluk ve diğer nedenlerle sıkıntı içersinde yasayan çocuk var. Şu anda dünyanın içinde bulunduğu ekonomik kriz onların durumlarını daha da zorlaştırıyor. Bunlara yapabileceğimiz en ufak bir yardım bile hayat değiştirici anlam taşıyabiliyor. Bunun yanı sıra gönül ister ki Elazığ' da ya da doğuda bir Matematik köyü oluşturabilelim. Böyle bir oluşum Elazığ'ın coğrafyamızdaki önemini bile değiştirebilir." ifadelerini kullandı.

DESTEK ÇAĞRISI

"Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez demiş Mevlana. Gelin tutuşturabildiğimiz kadar mum tutuşturalım." sözünü hatırlatarak destek çağrısında bulunun Zeynep öğretmen, "Elazığ valiliği ve Elazığ Sosyal Yardımlaşma Kurumu bu konuda çok duyarlı ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar destek oluyorlar.  Bu arada bana asistanlık yapıp, çocuklar konusunda beni bilgilendiren Delal Aktürk'e gönüllü yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Bir üniversite öğrencisinin bu konudaki girişimciliğini takdir etmek lazım."  dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol