Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

GÖRÜR’DEN KORKUTAN AÇIKLAMA

Adıyaman’ın Çelikhan İlçesi’nde saat 15.38 sıralarında 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Meydana gelen depremin ardından deprem uzmanı Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür korkutan bir açıklama yaptı.

BUGÜNKİ DEPREM BEKLEDİĞİMİZ DEPREMİ ÖNE ÇEKMİŞ OLABİLİR

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Arkadaşlar Çelikhan/Taşdamlar’da 4,5’lik deprem oldu. Elazığ depreminden sonra ben Çelikhan-Erkenek hattı tehlike altına girdi dikkat edilmeli diye sürekli uyarmaya başladım. Bu hat 1893’de 7’nin üzerinde deprem üretmiş. Bugünkü deprem beklediğimiz depremi öne çekmiş olabilir” ifadelerini kullandı.

ÇELİKHAN- ERKENEK VE MARAŞ TÜRKOĞLU HATTI DİKKATLİ OLMALI

Prof. Dr. Görür, “Yeni olan deprem Çelikhan-Erkenek fay kolunun doğu ucunda. KAF’ın Sivrice- Pütürge hattı 2020 Elazığ depremi ile kırılmıştı. Ben Elazığ depreminin Çelikhan- Erkenek hattına stres transferi yapmış olabileceğini söylemiştim. Çelikhan- Erkenek ve Maraş Türkoğlu hattı dikkatli olmalı” dedi.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol