Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

Grip Aşısında Bilinmezlik!

. Sağlık Bakanlığının grip aşısında nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmezken, aşının özellikle risk grubunda olan vatandaşlar için kullanılması öngörülüyor.

"AŞI SAYISI KISITLI"

Elazığ Eczacı Odası Mehmet Ulaş Güler, Günışığı'na yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu yıl grip aşısının kısıtlı sayıda olduğunu, aşının nasıl dağıtılacağı konusunda bir karar verilmediğini aktardı.

Grip aşısının risk grubundaki vatandaşlara reçeteyle yapılmasının düşünüldüğünü aktaran Başkan Güler, "Aşı sayısı kısıtlı olduğu için Bakanlık henüz nasıl dağıtılacağına karar vermedi.

Ama büyük ihtimalle hastalara reçete yazılacak. O reçeteye göre biz de sipariş vereceğiz. Bu şekilde işleyecek sistem. Ama henüz yayınlanmadı.

Hasta öncelikle sağlık ocağına gidecek. Hekim ona risk faktörlerine göre reçete yazacak. Sistem üzerinden aşı siparişi verilecek. Sistem bu. Anlatılan bu.

Türkiye'ye gelen aşı miktarı toplam 2 milyon civarı. Talep çok yüksek. Böyle olunca sadece risk grubu için aşı ayrılması planlanıyor. Ama nasıl dağıtılacağı açıklanmadı.

Önümüzdeki günlerde netleşir diye düşünüyorum." dedi.

"YOĞUN TALEP VAR"

Grip aşısına Elazığ'da da çok yoğun bir talep olduğunu aktaran Güler; "Her yerde büyük talep var. İlimizde de yoğun talep var.

Özellikle ileri yaşlarda olanlar ve kronik hastalığı olanlar aşıyı istiyorlar.

Zaten devlet de öneriyor onlara yaptırmayı.

Muhtemelen risk grubu için özel bir risk analiziyle verilecek diye düşünüyoruz.

Geçen yıl da aynı sayıda bir aşı geldi ve çok büyük bir aşı sıkıntısı yaşanmadı.

Hastalar ulaştılar aşıya. Ama bu yıl  koronadan ötürü çok büyük bir talep olunca bir sıkıntı olma ihtimali var. Onun için bir tedbir düşünüyor devlet." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol