Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

GSB YURTLARININ SANATKÂR KADINLARI

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı öğrenci yurtlarında, Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı usta öğreticiler tarafından çeşitli kurslar veriliyor. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Sare Ana Öğrenci Yurdu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sergi açıldı. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla Elazığ'a gelen üniversite öğrencileri GSB Elazığ Yurtlarında ağırlanıyor. Yurtlarda sadece barınma için değil, sanatsal, sportif ve kültürel bir çok program gerçekleştiriliyor. Yurtlarda İlin kültür değerleri için gerçekleştirilen Her Ay’ın 23’ü Yöresel Günler, Biz Bize Moral Geceleri, Kandil Programları'nın yanı sıra El Emeği Göz Nuru çalışmalarla kurslar düzenleniyor. Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortak gerçekleştirilen kurslarda Filografi, Rölyef, Tel Kırma, Kanaviçe gibi kurslarla gençler hem stres atıyor hem de el becerilerini geliştiriyorlar. Sare  Ana Öğrenci Yurdu'nda yapılan kurslarla ilgili açılan sergide, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan eserleri sergileyen Kurs hocaları ve öğrenciler memnuniyetlerini dile getirdiler.

Usta Öğretici Pınar Kulnap, “Halk Eğitime bağlı el sanatları öğretmeniyim. Sare Ana Yurdunda görev yapıyorum. Burada öğrencilerimizle Tel kırma, Filografi ve Rölyef eğitimi veriyorum” dedi.

Usta Öğretici Kurs Hocası Sare, “Ana yurdunda Usta Öğreticilik yapıyorum. Filografi, Ahşap Boyama, Kanaviçe, Kağıt Rölyef ve Örgü kursları veriyorum. Çok geniş bir yelpazeye sahibiyiz. Öğrencilerimizle birlikte keyifli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze de teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu kursun açılmasında ciddi destekleri olduğu için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Kursiyer Delal Çakabay, “El sanatları kursuna geliyorum burada zaman geçiriyorum. Çok eğleniyorum, mükemmel bir hocamız var, şu an filografi kursundayım bir tablomu bitirdim, ikincisine başladım. Gerçekten mükemmel bir şey herkesin öğrenmesi gerek ve herkese tavsiye ediyorum. Desteklerinden dolayı yurt idaremize ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Öğrencilerimizi ve hocalarını kutluyorum. Sergiye baktığımızda ciddi emek ve özveri görüyoruz. Tabi yurtlarımızda Öğrencilerimiz geldiğinden beri sanatsal, kültürel ve sportif manada çalışmalar ve programlar hazırlıyoruz. Yurtlarımız sadece barınma yanında sosyal anlamda da katkı sunmak adına bir çok program gerçekleştirdik. Her Ay’ın 23’ünde bir yurdumuzda Elazığ Yöresel Günleri yaptık, kürsübaşı eşliğinde eşsiz mutfağımızı tanıttık, biz bize moral akşamları canlı müzik programlarıyla devam ediyor, kurslarımızın da önemi büyük ve gereken desteği sağlıyoruz. Resim anlamında filografi de Rölyef’te nadide eserler görüyoruz. Her biri zahmetli, emek ve sabır isteyen işler. Her kursumuzda 15-20 öğrencimiz var, temennimiz bu çalışmaları yurtta kalan bütün öğrencilere yayarız sergide bunlar için gelip görsünler istesinler biz üstümüze düşeni yapalım, kursların devamlılığını sağlayalım. Ben bir kez daha İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde Halk eğitim Müdürlüğüne Usta Öğreticilerine ve bu güzide eserlerde emekleri olan gençlerimizi tebrik ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol