Öne Çıkanlar yenıufuk yeniufuk gazetesi elazığyerelhaber DEPREM İstanbul teşekkür

Bu haber kez okundu.

GÜNEŞİN KADINLARI ELAZIĞ ŞUBESİ AÇILDI!

İYİ Parti'nin, kadının başta ekonomi olmak üzere; hayatın her alanında güçlenmesi için başlattığı, "Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri Projesi" Elazığ'da hayata geçti.İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığınca, kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadının istihdama katılımının artırılması amacıyla, Türkiye genelinde başlatılan kadın kooperatifleri kurulması çalışmaları devam ediyor.

Tüm illerde kurulması amaçlanan kooperatiflerle, kadınların üretim yapabilmeleri için gerekli  organizasyonun oluşturulması ve küçük yatırımlarla ciddi katma değer elde etmeleri sağlanacak.

Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri Elazığ Şubesi'nin açılışına Elazığ İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or, Güneşin Kadınları Kooperatifi Başkanı Mesude Cömert ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu katıldı.

''Güneşin Kadınları Kooperatifi Projesini Elazığ'da Başlatmanın Gururunu Yaşıyoruz.''

Elazığ İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or, açılışta yaptığı konuşmada,''Elazığ İl Teşkilatı olarak bugün burada, bir ilki daha başarmanın gururunu yaşıyoruz.

Sayın Genel Başkanımız, Meral Akşener'in önerisi ve talimatlarıyla Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu önderdiliğinde, 81 ilde uygulanması planlanan projeyi Elazığ'da başlatmanın gururunu yaşıyoruz.

Güneşin Kadınları kooperatifimizi faaliyete geçirerek, Doğu Anadolu'da bir ilki gerçekleştiren ve bizlere bu mutluluğu yaşatan, daima yanımızda olan, birlikte mücadele veren Kadın Kolları Başkanımıza ve Kooperatif Kurucu Üyelerimize, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

7 başarılı üyemiz ile yola çıkarak, çok kısa bir zamanda huzurumuza sundukları bu güzel kooperatifin yaşatılması için tüm Elazığ Teşkilatı olarak, onların yanında ve destekçisi olacağımızın sözünü veriyor; başarılarının devamını temenni ediyorum. Bizleri onurlandıran misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum, Allah'a emanet olun.'' dedi.

''Kadın Elinin ve Emeğinin Olmadığı Hiçbir Yer Gelişemez''

Güneşin Kadınları Kooperatifi Başkanı Mesude Cömert ise; ''Güneşin Kadınları Kooperatifimizin açılışına Genel Başkanımızın iş gücü ve girişimcilik üzerine gösterdiği çabayı hepiniz biliyorsunuz. Yeryüzünde kadın elinin ve emeğinin olmadığı hiçbir yer gelişemez, büyüyemez. 

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in başlattığı ve desteklediği bu projede, kadınlarımızın sosyal hayatta daha aktif olması ve girişimciliğinin artması yönünde atılan ilk adım, Güneşin Kadınları Kooperatifinin kurulmasıdır.

Türkiye'de üreten ve ürettiğini yeterli alanda satacak, istihdam bulamayan tüm kadınlarımıza Güneşin Kadınları Kooperatifi aracılığıyla bir mecra yaratılmıştır.

Kadınlarımız el emeği, göz nuru işleri ve yöresel lezzetlerini kooperatifimizde satarak ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar. Kooperatifimiz, Türkiye'de ilk  10 kooperatif içerisinde kurulmuş olup, kurulma şartlarından 7 kurucu girişimci kuralı konulmuştur. İlimizdeki tüm kadınlarımıza iş istihdamı ve üretken sağlayan kooperatifimiz il dışında ve yurt dışında siparişlere başlamıştır.

Elazığ çalışan hanımların ürettiklerini, değerlendirdiklerini bir kooperatife imza atmıştır.

Biz bu işe cesur ve girişimci 7 kadın kurucumuzla başlarken kimse bize inanmadı. Satışlarımızın artacağına ve kadınlarımızın bu kadar ilgi göstereceğine inanmayanlar bugün geldiğimiz noktada özveriyle, yapılan her işin mükafatını aldığımızı görüyoruz.

Günden güne büyüyor, ürünlerimize yenilerini ekliyoruz.

Bizi bu konuda destekleyen başta Genel Başkanımız Meral Akşener'e, Kadın Politikaları Başkanımız Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'na ve bizi yalnız bırakmayan Elazığ'lı tüm kadınlarımıza, esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederek, aramıza yeni ve cesur üreten kadınlarımızı bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''Amacımız 81 İlimizde Kurabilmek''

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ise yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; ''Bir hayal ile başladık biz.

Ülkemizde maalesef kadınlarımız birçok sorun ile mücadele etmek zorundalar. Bunların başında kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ve kadının istihdamdaki yeri gelmekte.

Bu anlamda projemizi çok önemsiyorum.

Güneşin Kadınları Kooperatifi projemizi 13 ilimizde kurduk.

Bugün ilk 10'a giren Elazığ Güneşin Kadınları Kooperatifinin açılışı için buradayız...

Kadınlar ne kadar güçlü olurlarsa, mücadele etmek zorunda olacakları sorunlar karşısında da o kadar güçlü olacaklardır.

Yeni nesilleri de bir o kadar güçlü, sağlıklı ve mutlu yetiştireceklerdir.

Ülkemizin yarı nüfusu kadın, biz bu nitelikli kaynağımızın ne yazık ki Türkiye'de yüzde 28'ini kullanabiliyoruz.

Bu anlamda baktığımızda kadın kooperatiflerinin ülkemizde daha çok büyümesini ve yayılmasını arzu ediyoruz.

Bizim amacımız 81 ilimizde kurabilmek.

Öncelikle Elazığ'da kurduğumuz bu kooperatif için emeği geçen herkesi kutluyorum ve çok teşekkür ediyorum.

Elbette en çok da Güneşin Kadınları'nın yedi yöneticisini tebrik ediyorum.

Yolumuz açık olsun, bol kazançlı olsun.

Allah kazandıklarımızı da sağlıkla yemeyi nasip etsin.

Hayırlı olsun.''

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol