Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

GÜNEYDOĞU KARİYER FUARI FIRAT ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİ BAŞLADI

Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonunda 2 sürecek olan fuarın açılışına, Elazığ Vali Vekili Abdulkerem Abbasoğlu, 8. Kolordu Komutanı Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Cirit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 10 Üniversitenin Rektör ve Rektör Yardımcıları, İl Müftüsü Selami Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, fuara katılan kurum, kuruluş ile firma temsilcileri ile çevre ve bölge üniversitelerinden çok sayıda öğrenci katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muhammed Zincirli, Güneydoğu Kariyer Fuarına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise  “18 Fakültesi, 3 Yüksekokulu, 4 Enstitüsü,  9 Meslek Yüksekokulu ile araştırma üniversitesi olmayı başarmış olan üniversitemiz, eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerinin her aşamasında öğrencilerine kariyer planlama, staj yeri ve iş bulma, danışmanlık gibi konularda hizmet sunmaktadır.

İş dünyasıyla yakın ilişkiler kurarak, kariyer odaklı etkinliklere önem vermektedir. Gelişen dünya fırsatlarla dolu olmasına rağmen bu fırsatları yakalamanın ve doğru bir şekilde değerlendirmenin zor olduğu bir dönemi yaşıyoruz.

Böyle bir dönemde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, hem öğrenim hayatları devam eden öğrencilerimizin hem de mezunlarımıza sahip çıkmak için büyük bir görevi üstlenmiştir.

İnsan kaynakları ofisi bünyesinde geliştirdikleri kariyer platformu ile gençlerimize gelecekleriyle ilgili kariyer planları oluşturmalarına staj ve iş yeri bulmalarına rehberlik etmektedir.

Üniversitemizin ev sahipliğinde ve paydaş üniversitelerimiz Batman, Bingöl, Dicle, Hakkâri, İnönü, Malatya Turgut Özal, Mardin Artuklu, Munzur, Siirt ve Şırnak Üniversitelerinin destekleriyle gerçekleştirilecek olan Güneydoğu Kariyer Fuarımız, öğrenim hayatlarına devam eden öğrencilerimizi ve mezunlarımızı ülkemizin önemli kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarıyla bir araya getirerek üniversiteli gençler için niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişimi de sağlayacaktır” dedi.

Öğrenciler için fuarın büyük bir imkan olduğunu aktaran Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da, “Şehrimiz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin ‘Yetenek Her Yerde’ sloganı ile başlatmış olduğu Kariyer Günlerine ev sahipliği yapıyor.

İlimizin marka değeri olan Fırat Üniversitemizin ev sahipliğinde 10 paydaş üniversite ile birlikte öğrencilerimizin kamu kurumları ve özel sektör temsilcileriyle buluşturuyoruz. Bugünlerimiz ve yarınlarımız olan gençlerimiz için sağlayacağımız her katkı geleceğimiz adına atılmış önemli adımlardır” diye konuştu.

Fuarı Elazığ’ın ev sahipliğinde düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını  belirten Vali Vekili AbdulkeremAbbasoğlu,“Fırat Üniversitesi koordinesi sağlanan, 10 paydaş üniversitemizle beraber kariyer fuarını gerçekleştirmekten şehrimiz adına büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Değerli öğrencilerimize fuar alanında tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, özel sektör temsilcilerimizle beraber staj imkânı ve iş olanağı sağlanıyor.

Gençlerin yön çizmesi anlamında yapılması gerekenlerle ilgili uzman bir ekip ile beraber 2 gün boyunca ağırlayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından “Yetenek Her Yerde” temasıyla düzenlenen, Güneydoğu Kariyer Fuarının açılışı gerçekleştirilirken, protokol üyeleri açılan stantları tek tek gezdiler.

Fuara akın eden binlerce öğrenci ise hayallerini gerçekleştirmek için yetkililerden bilgiler alarak çeşitli başvurular yaptılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol