Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

GÜRGÜN; " BEKLENTİMİZ ELAZIĞLI İŞ ADAMLARININ BU İHALEYİ ALMASI"

Maden ve Köyleri Stratejik Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfiye Gürgün, Maden Alacakaya Bölgesi'nde bulunan maden cevherinin bölgede kurulacak tesiste işletilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

Maden ve Köyleri Stratejik Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfiye Gürgün ile MAKSAD 2. Başkanı Fatih Altunsoy Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'ya ziyarette bulundular.

GÜRGÜN; " BÖLGEMİZDE ÖNEMLİ BİR İSTİHDAM YARATACAKTIR."

Ziyaretlerinde değerlendirmelerde bulunan MAKSAD Başkanı Lütfiye Gürgün, bölgede bulunan yeni maden sahasının ilimize ve ülkemize önemli bir ekonomik kazanç sağlayacağını belirterek, “Maden ilçemizde ki maden cevherlerinin zenginliği bilinen bir gerçek. Nitekim Maden'de kurulan bakır işletmesi uzun yıllar ülkemiz ekonomisine çok büyük katkı sağlamıştı. Bugün yine bu bölgede bulunan yeni maden sahasının bölgeye, ilimize ve ülkemize önemli bir ekonomik kazanç sağlayacağı kesin. Bizim talebimiz bu cevherin bulunduğu bölgeden sadece çıkarılması değil, tesis kurularak işletilmesidir. Böylece bölgemizde önemli bir istihdam yaratacaktır.

Bölgede ki bakır cevheri dünyanın en iyi bakır cevheridir. Yapılan çalışmalar sonucunda bu cevherin yaklaşık 30 yıl işletmesi söz konusu.

Bu süreç içinde bölgede yeni cevher alanları bulunacaktır. Burada ki en önemli konu, cevher yatağının yapılacak olan ihalede yerli bir firmanın ihaleyi almasıdır. İlimizde oluşan partiler üstü birliktelik ve başlatılan çalışmalar ile beklentimiz Elazığlı iş adamlarının bu ihaleyi almasıdır.” dedi.

ALTUNSOY; "BAKIR CEVHERİ GELECEKTE ÇOK BÜYÜK STRATEJİK ÖNEM KAZANACAKTIR."

MAKSAD 2. Başkanı Fatih Altunsoy ise yaptığı açıklamada, “Bu konuda ilimizde başlatılan ve belirli bir mesafe kat eden çalışmalar memnuniyet vericidir. Beklentimiz siyasilerimizin de bu çalışmanın tam içinde olmalarıdır. Burada kurulacak olan tesis ile üretim yapılması, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır. Bu nedenle mutlaka tesis kurulması ve cevherin işlenerek ayrıştırması yapılarak çıkarılan cevherin ayrı yarı değerlendirilmesi planlanmalıdır. Bakır cevheri gelecekte çok büyük stratejik önem kazanacaktır. Bu nedenle de bulunan cevher ayrı bir değer kazanmıştır.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol