Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

GÜRKAN: “İŞSİZLİK ORANLARI GELECEK ADINA UMUT VERİCİ”

Açıklanan işsizlik rakamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, alınan önlemler ve verilen destekler sayesinde rakamların düştüğünü anımsatarak; “Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre ülke genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 265 bin kişi azalarak 4 milyon 237 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,6 puanlık azalış ile yüzde 13,2 seviyesinde gerçekleşti. Sosyal güvenlik ve çalışma hayatındaki durumlara dair hazırlanan ve içinde birçok unsuru barındıran Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'nin faydalarını bugüne kadar iş dünyası adına ziyadesiyle gördük.

Devlet hem işverenlere hem de çalışanlara bu süreçte sahip çıktı. Bu süreci de en az hasarla atlatıp büyük bir toparlanmayla pandeminin verdiği zararları en kısa sürede atlatacağımıza inancımız tam.

Hükümetimiz istihdamı koruma anlamında da çok hassas davrandı.

Özellikle kısa çalışma ödeneğinin üretimde ve istihdamda kopma yaşanmasının önüne geçtiğini gördük.

Bu kapsamda önümüzdeki dönemde toplam işsiz sayısında gözlenen gerilemenin kademeli bir şekilde süreceğini umuyor, sürecin olumlu seyrinde emeği geçenlere iş dünyamız adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol