Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ

Bu haber kez okundu.

HALK EĞİTİM MERKEZİ FİLOGRAFİ VE EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

Elâzığ Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda eğitim alan kursiyerler tarafından yapılan birbirinden değerli ürünler özel bir AVM ’de sergilenmeye başladı.

Düzenlenen serginin açılışına Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Elâzığ İl Müftüsü Selami Aydın, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, STK temsilcileri, kursiyer kadınlar ve vatandaşlar katıldı. Davetliler il müftüsü Selami Aydın’ın duasının ardından el emeği, göz nuru eserleri inceleyerek kursiyerlere başarı temennisinde bulundu

YİĞİT: “40 BİNE YAKIN HALK EĞİTİM MERKEZLERİMİZDE KURSİYERLERİMİZE HİZMET VERDİK”

Elâzığ Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, verilen eğitimler hakkında bilgi vererek bu tarz çalışmaların devam edeceğini belirterek, “İl genelinde bugüne kadar eğitim öğretim sürecinde il merkezinde 33 bin çevre ilçelerle birlikte 40 bine yakın Halk Eğitim Merkezlerimizde kursiyerlerimize hizmet verdik. İnşallah yılsonuna kadar da bu rakamı 60 bine taşımak iradesi ve niyetindeyiz. Bu yaklaşık Elâzığ nüfusunun %12’sine tekabül ediyor. Önümüzdeki yılda da inşallah bu sayıyı daha da arttırarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Gerçekten insanların neler yapabileceğini, ev hanımından tutun eğitimli veya farklı alanlarda da iş imkânı bulmuş çalışan diğer kursiyerlerimizin de daha farklı hem yeni iş kapısı olarak veyahut da sosyal etkinlik olarak yapmış oldukları ürünleri nerelere getirdiklerine çok iyi bir şekilde şahit olacağız” dedi.

TABAR: “60 BİN ’İN ÜZERİNE ÇIKARMA NİYETİNDEYİZ”

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar’da sergi açmaya devam edeceklerini dile getirerek “2021-2022 eğitim öğretim yılında bin 650 civarında kurs açtık bugüne kadar. Kurslarımız 33 bin vatandaşımıza hizmet verdik bunu yılsonuna kadar 60 Bin ’in üzerine çıkarmak niyetindeyiz. Vatandaşlarımızın %12’sinden fazlasına kurs verme amacımız var bu yolda da ilerliyoruz. Bugün de bu kurslarımızdan el sanatları ve filografi kursunu açarak vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Bu sergilerimiz devam edecek haziran ayının ilk haftasında da “hayat boyu öğrenme” şenliği düzenleyeceğiz tüm vatandaşlarımızı o şenliğe de bekliyoruz” dedi.

İLKNUR OKUR: FARKLI TEKNİKLER İLE YAPTIĞIMIZ ESERLER

Yaptıkları çalışmaların mutuluğunu belirten Okur, "Kursiyerlerimizle çok severek çalıştığımız farklı teknikler ile yaptığımız eserleri sergiliyoruz. Çok güzel bir sergi olması dileğiyle, vatandaşlarımız beğenisi kazandıracak olan eserlerimiz El emeği, göz nuru tasarımlarımız olduğu için çok mutluyum, Halk Eğitim Merkezine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol