Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

"HALKIN DERDİYLE DERTLENECEĞİZ"

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret etti.

Gazetemiz Genel yayın Yönetmeni Nafiz Koca ile görüşen Başkan Yıldırım, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ŞEHRİN HER NOKTASINA DOKUNACAK BİR YÖNETİM OLUŞTURDUK

Göreve başladıkları günden itibaren ilk iş olarak yönetim kurulu çalışmalarına başladıklarını, bunu yaparken ince eleyip sık dokuduklarını belirten Başkan Şerafettin Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 22 Eylül'den itibaren AK Parti Elazığ İl Başkanlığı görevi bize verildi. O günden itibaren anında sahaya inerek çalışmalara başladık. Aynı anda bir çok şeyi birlikte yapmaya çalıştık. Onlardan bir tanesi de yeni yönetim kurulu oluşturmaktı. Bu noktada müracaatlarımızı aldık, bizim davet ettiklerimiz de vardı. Sonuç itibariyle yönetimde görev almak anlamında 130 kişilik bir talep oldu. 130 kişinin Genel Merkezde mülakatları yapıldı. Daha sonra bunlar üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Sonuç itibariyle 40'ı asil 20'si yedek olarak 60 kişilik yönetim oluşturduk. Bunu oluştururken de bir çok kriteri değerlendirerek yapmaya çalıştık. Bu kriterlerden bazıları şunlardı; bölgesel anlamda, yöresel anlamda, ilçe bazında temsil yeteneği anlamında mümkün olduğu kadar şehrin her tarafına dokunmak ve bir temsilci oluşturmak adına çalışmalarımız oldu. İnce eledik, sık dokuduk. Meslek gruplarıyla ilgili çalışmalarımız oldu. Hemen hemen her meslek grubundan bir arkadaşımız bizimle beraber. Sonuç itibariyle böyle bir yönetim anlayışımızı çıkardık ve genel merkezimizin onayı ile çalışmalarımıza başladık. Yaklaşık 1 haftadır yönetimimiz belli oldu. Dün itibariyle de yürütme kurulumuz belli oldu. İlk toplantımızı yaptık ve sahaya indik. Zaten sahadaydık, bu sefer yönetimle birlikte sahaya indik. Bugün de başlangıç itibariyle basın ve medya kuruluşlarımızı ziyaret ediyoruz." dedi.

"HALKIN DERDİYLEDERTLENECEĞİZ"

Başkan Yıldırım, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sahada olacaklarını ve vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında çalışmalar yürüteceklerini kaydetti.

Yıldırım, "Bundan sonraki süreçte de en çok yapmak istediğimiz halkın içinde, halkın dertleriyle dertleşerek onların sorunlarına bir nebze olsun çare arayarak onlarla buluşma ümidiyle her gün sahada olma yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

EN ÇOK, İŞ TALEBİ ALIYORUZ

Partiyi ziyaret eden ve saha çalışmalarında vatandaşlardan en çok iş talebi aldıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, "Bu sürece bağlı olarak klasik bir rutin talepler var. Bunlardan en önemlisi iş talebi. Bizi ziyaret edenlerin en çok talepte bulunduğu şey iş bulma. Bu konuda maalesef elimiz kolumuz biraz bağlı. Biliyorsunuz işe alma yöntemi KPSS ve belli şartlarda oluşuyor. Dolayısıyla KPSS dışındaki iş alanlarıyla ilgili iş bulma şansımız çok fazla yok. En fazla İş kur aracılığıyla oluyor. İş kur aracılığıyla da hemen hemen hepsi kura sistemiyle oluyor. Dolayısıyla bu konuda da gelen vatandaşlarımıza yardımcı olamıyoruz. Bize gönül koyuyorlar doğal olarak. Ama açık şeffaf ve net bir şekilde kendimizi ifade ediyoruz. yapabileceğimiz şeyleri söylüyoruz. Sadece usulen onların dertlerini dinlemek yerine samimi olarak dinleyip çözebileceklerimiz konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz ama bu konuda elimiz kolumuz biraz bağlı. Diğer sorunlar anlamında bizi ziyaret deprem geçermiş bir şehrin insanlarıyız. Doğal olarak evleri yıkılmış ya da hasarlı olan insanlarımız var. Onlarında sorunlarının çözümü noktasında bize yardım talebinde bulunuyor. Bu konuda da iki resmi kurumumuz var. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile AFAD bunun muhatapları. Bu müdürlüklerimizle birlikte vatandaşlarımızın çözülebilecek bütün sorunlarını kendi sorunumuz kabul edip çözmeye çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi.

"GÖNÜLLERİ KAZANACAĞIZ"

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, çeşitli nedenlerle partiye küsmüş ve darılmış insanların gönüllerini kazanmak ve vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek için yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sürekli sahada olacaklarını söyledi.

Yıldırım, şöyle konuştu: "Çok somut olmasa bile insanlar bazında baktığınızda kızmış, küsmüş, çeşitli sebeplerden yapılmış hatalar olabilir yada talepleri gerçekleştirilmemiştir bundan dolayı gönül koymuştur. Ya da farklı siyasi gerekçeleri vardır. Bunların alt sebepleri çok geniş olabilir. Ama hepsi bizim muhatabımız. Diğer siyasi partilere gitmiş vatandaşlarımız da bizim muhataplarımızdır. Biz hepsine gücümüz yettiğince dokunmak yapabileceklerimizi en üst düzeyde yapmaya çalışıyoruz. Muhakkak küskünlükler olabilir. Çünkü 19 yıllık bir siyasi iktidarda bahsediyoruz. Bir sürü arkada birikmiş bakiyeleri var. İster istemez zaman zaman küskünlükler, kırgınlıklar oluşmuş olabilir. Gücümüz nispetinde bunları tekrar kazanmak anlamında sürekli sahada olacağız."

"YIL BİTMEDEN KONGREMİZİ YAPACAĞIZ"

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı kongre hazırlıklarının devam ettiğini, önümüzdeki günlerde kongre tarihi netleştireceklerini belirten Başkan Yıldırım, "Kongre yapacağız. Çok yakın zamanda genel merkezimize gidip kongre tarihini belirleme konusunda bir çalışmam var. Mümkün olduğu kadar kısa sürede bir kongre yapıp o kongreyi de eğer imkan olursa Cumhurbaşkanımızı ve genel başkanımızın Elazığ'a bir programı olduğunu biliyoruz, eğer denk getirebilirsek Cumhurbaşkanımızın Elazığ'a gelişiyle birlikte kongre tarihini de ona göre ayarlamak istiyoruz. Eğer böyle bir şahsımız olursa onu değerlendiririz.Ama olmazsa biz kongremizi ayrı bir tarihte yapacağız, Cumhurbaşkanımız da ayrı bir tarihte gelecek. Yıl bitmeden inşallah Cumhurbaşkanımız Elazığ'a gelecek. Biz de kongremizi yapmış olacağız"

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol