Öne Çıkanlar yenıufuk yeniufuk gazetesi elazığyerelhaber DEPREM İstanbul teşekkür

Bu haber kez okundu.

HANGİ ÜST AKLIN KARARIDIR

İyi Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, TOKİ’nin Toptan Kuralarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,” Depremin yaralarını sarmaya çalışırken, ilimizde halen daha sıkıntıları devam eden TOKİ konutlarını görmezden gelemeyiz. Vekillerimiz vatandaşın mağduriyetini gidermek yerine sorunlar her geçen gün artarak devam ediyor.

Bunun en son örneği de;  ilimizde başlatılan ‘’TOPTAN KURA’’  yöntemi ile insanımızın tepkisini çekecek yanlış uygulamaların yapılmasıdır.

Biz şimdiye kadar şehrimize yapılan haksızlıkları, TOKİ’nin arsa ve evler üzerindeki hatalı uygulamalarını ve bir dairenin metrekarelerin küçültülmesinden tutunda, diğer birçok probleme kadar tüm sorunları kamuoyuyla paylaştık.

Fakat en son yapılan 4598 konutun toplu kura yöntemi ise vatandaşımızı çileden çıkarmıştır.

Şimdiye kadar arsalar, ihale fiyatları üzerinden bir servet gibi dağıtılmış, tüm bunlar yetmezmiş gibi TOKİ’lerin vergi ve harçlardan muaf olmasına rağmen fiyatları fahiş oranda vatandaşa verilmiştir.” Dedi.

HANGİ ÜST AKLIN KARARIDIR

İl Başkanı Or, Yapılan uygulamanın hangi üst aklın ürünü olduğunu sorarak, açıklamasını şöyle sürdürdü, “ Bu son olay hangi üst aklın kararıdır bilinmez ama bu şehrin insanını huzursuz eden ve mağdur bırakan uygulamanın yanlışlığının biran önce çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.

Acele alınan kararlar sırf konteynırda yaşayan vatandaşımızı evlerine kavuşturduk mantığıyla mı hareket edildi bilinmez ama uygulamanın kendisi yanlış ve etik olmayan uygulamadır.

Zaten daireler daha insanımız taşınmadan boya sıva çatlakları ile dairelerin su sızdırması konularıyla halkımızı tedirgin etmiştir.

Tüm bu olumsuzluklara ‘’TOPTAN KURA’’ yöntemi de eklenince işin içinden çıkılmaz hale gelinmiş isyanlar sesini yükseltmeye başlamıştır.

Buradan diyoruz ki; gelin yanlış uygulamaların üzerine bir yenisini eklemek yerine, vatandaşımızın isteklerine uygun şekilde yeniden bu kararları gözden geçirin ve elinizi taşın altına koyup bu şehre bir katkı sağlayın.

Yoksa Seçim zamanı sandık sizin için gereken cevabın verildiği en yüce merci olacaktır.” Diye konuştu

Anahtar Kelimeler:
HANGİ ÜST AKLIN KARARIDIR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol