Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

''HASTA TEDAVİSİNDE YETERLİ OLMAYAN İLAÇLARDI''

SGK kas gevşetici kremler, ağrı kesici ve iltihap giderici spreyler, ağız ve boğaz spreyleri gibi 52 ilacı 15 Ekim’de ödeme listesinde çıkarmıştı.

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklama yapan Elazığ Eczacılar Oda Başkanı Mehmet Ulaş Güler, SGK kapsamından çıkarılan ilaçların birçoğunun ruhsatlarının da iptal edildiğini söyledi.

Ruhsatları iptal edilen ilaçların eczanelerden toplandığını belirten Güler, vatandaşlar açısında hiç bir sıkıntı olmayacağını dile getirdi.

“RUHSATI ALINAN İLAÇLAR ECZANELERDEN TOPLANIYOR”

Eczacılar Oda Başkanı Mehmet Ulaş Güler, Ruhsatı alınan ilaçların eczanelerden toplandığını, toplanmayan ilaçların da vatandaşlar kullanmak istedikleri zaman kendi parasıyla alacağını vurguladı. Güler,'' Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından alınan bir kararla, 52 adet ilaç kurum ödemesinden çıkarıldı. Biz, ilk başta ilaçları vatandaşlar kendi parasıyla alacağını ve buna göre işlem yapacağımızı düşündük. Ama daha sonra ilaçların büyük bir çoğunluğunun Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatları da iptal edildi. Bu ilaçlar boğaz spreyleri ve kas ve ağrı kesicilerim bir arada bulunduğu krem tarzı ilaçlar. Sağlık bakanlığının yaptığı açıklama bu ilaçların etkinliklerinin hasta tedavisinde yeterli olmadığı bu yüzden SGK ödemesinden çıkarıldı. Devlete gereksiz bir yük oluşturmama açısından hem de Sağlık Bakanlığı tarafından gereksiz ruhsatlandırma yapıldığı için ruhsatın iptal edilmesi konusunda bir karar alındı.' dedi. 

 Boğaz spreyleri yerine gargaraların olduğu dile getiren Güler,'' Boğaz spreylerini kullanmasak ne olur, sıkıntı yaşarmıyız ? Derseniz hayır. Çünkü gargaralar halen devlet tarafından ödeniyor. Doktor gerek duyarsa aynı tedaviyi gargarayla da uygular. Vatandaş ilaçları SGK kapsamında alır. Vatandaşlarımızın ciddi sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyoruz. Kas ve ağrı kesici bir arada olan kremlerin yerine ağız yoluyla alınan tabletler var. Ayrı kullanılan pomat krem formları mevcut olduğu için sağlık açısından büyük bir problem yaşanmayacağını düşünmüyorum. Vatandaşlarda tepki göstermedi. İlk duyunca niye falan dediler ama doktora gidince, hekim farklı önerilerde bulununca tepkiler görmedik. ''diye konuştu.

''GRİP AŞISI PİYASADA VAR''

Bu yıl grip aşısının piyasada fazla olduğunu, grip aşısına başvuran herkese rahatlıkla temin edildiğini aktaran Mehmet Ulaş Güler, şunları söyledi“ Grip aşılarını özellikle kronik hasatlığı olan yurttaşlarımız ve  65 yaş üstü olanların grip aşısı olmalarını öneriyorum. Grip öldürücü bir virüs değil ama gripten sonra vücudun direnci düşünce oluşan enfeksiyonlarla özellikle akciğer hastalıkları, kalp hastalıkları, olan yurttaşlarımızın sağlık sıkıntılarına uğradığını görüyoruz. Bu nedenle özellikle SGK tarafından kendilerine kullanım izni verilen yurttaşlarımızın gecikmeden grip aşılarını yaptırmalarını öneriyorum. Risk grubundakiler yaptırmalı. “

“KORANAVİRÜSTE AŞILARIN ETKİSİ BÜYÜK”

Eczacılar Oda Başkanı Mehmet Ulaş Güler, Koranavirüste aşıların olumlu etkisi olduğunu aşı sayesinde birçok kişinin hafif  atlattığını söyledi. Güler,” Birinci doz aşı olanlar yüzde 90’lara ulaşmış. İkinci dozlar yüzde 80’lere ulaşmış. İkinci doz yüzde 85’i geçtikten sonra toplumsal bağışıklığın daha da sağlanacağını, en azından öldürücülüğünün düşük olacağını düşünüyorum. Ben aşı yaptırmamayı anlamıyorum. Aşikâr bir şekilde görüyoruz, aşılarını yaptıranlar virüse yakalandıkları zaman hafif atlatıyorlar. İki aşı yaptırmış olanlar da hiç anlamadan bilmeden atlatanlar var, hafif vücut kırgınlığıyla atlatanlar var. Bakanlık verileri açık ortada buna baktığınız zaman aşının faydasını görüyoruz. Aşılarını yaptırmayan varsa mutlaka yaptırsınlar.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol