Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

Hastane Personeline Hijyen Eğitimi Verildi

. Fırat Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Tartar, hastanelere yatan hastalarda, hastane enfeksiyonu gelişme oranının dünya genelinde %5 civarında olduğunu ve bunların %20 ile %40’nın etkili enfeksiyon kontrol önlemleri ile önlenebileceğini, enfeksiyon kontrol önlemlerinin başında el hijyeninin önem arz ettiğinin altını çizdi.

Özellikle sağlık çalışanlarının, eldiveni doğru endikasyonlar da kullanması gerektiğini, çıplak elle dokunulan alanlara, eldiven ile dokunulmasının doğru olmadığını (telefon avizesi, çalışma deski v.b) vurguladı.Canlı sohbet hatlarında Özellikle sağlık çalışanlarının, eldiveni doğru endikasyonlar da kullanması gerektiğini, çıplak elle dokunulan alanlara, eldiven ile dokunulmasının doğru olmadığını (telefon avizesi, çalışma deski v.b) vurguladı.Canlı sohbet hatlarında ile hattı görüşmeleri yapın. Hastane enfeksiyonlarının önlenmesinde, sağlık çalışanlarına dün olduğu gibi bugün de büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Doç. Dr. Tartar,  enfeksiyonların yayılımını kontrol etmede en etkili metodun; el hijyeni olduğunu, hastane enfeksiyonlarının oluşmasında en önemli faktörün, kişinin el temizliğinin olduğunu, eldiven kullanmanın asla el hijyeninin yerini alacak bir uygulama olmadığını söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol