Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

"Hatun Köy Sulama Projesine Destek İstiyoruz"

kısmını çözmede çok büyük katkı sağlayacaktır. Hayali ve havada bir proje olduğu iddia edilen Hatun Köy Sulama Projesinde devletimizin ve çok değerli bürokratlarımızın çabalarıya beli bir aşamaya geldi.

Ovamızın son ümidi bu proje, bu projenin bir an önce bitirilip ovamızın suya kavuşması için hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Birlik ve beraberlikle bu sorunu çözebiliriz. Gün bugün, yarın çok geç kalabiliriz" dedi.

ÖDENEK İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ OLDU

Altınova Kültür ve Dayanışma Derneği olarak ilk günden itibaren Uluova Sulama Projesinin yapılabilir olmadığını söylediklerini, aynı zamanda Rahmetli Mustafa Temizer’in projesi olan 2040 yılında Hatun Köy Barajından Elazığ’a içme suyu projesinin, Uluovanın sulanmasında kullanılması gerektiğini dile getirerek çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Dinç, "Hatun köy sulama projesi için yerel televizyon, gazete ve radyo programlarında ve sosyal medya üzerinden çağrılar yaptık ve destekler istedik. Dernek başkanı olarak Ankara ya gidip hemşerilerimizden ve bir çok siyasi parti ve temsilcilerinden destek istedik. Yapılan çalışmalar ve özelikle DSİ.9 Bölge Müdürlüğünde bu konuda görevli olan değerli bürokratlarımızın çalışmaları sonucunda, DSİ.Genel Müdürlüğü bu taleplere sesiz kalmayarak Elazığ a heyetler gönderdi. Söz konusu Hatun Köy Barajı Elazığ İçme Suyu Projesinin Uluova'nın sulamasında kullanılabileceği konusunda çalışmalar başlattı . Gerek DSİ.Bölge Müdürlüğü’nün personeli gerekse Genel Müdürlükten gelen personelin yapmış olduğu çalışma sonucunda olumlu raporlar hazırlandı. Uluova'nın susuzluğu dikkate alınarak Hatun Köy Barajında Uluova'ya su getirilmesine karar verildi. Projenin çok daha az maliyetli oluşu suyun kendi cazibesiyle gelişi ve geldiğinde de elektrik üretmesi de dikkate alınarak projenin uygulanmasına karar verildi. Bu yönde çalışmalar başlatılıp ve olumlu raporlar sonucu, proje uygulanmasına karar verildi. Proje ihalesinin yapılması için 250.000 TL. ödeneğe ihtiyaç duyuldu. Bu ödeneğin dışında özelikle daha önce Uluova'ya getirilen ve döşenmeyen borular ile siparişi verilen ve ödenek olmadığı için fabrikada bekletilen borular içinde 10.000.000 TL ödeneğe ihtiyaç duyuldu. Bu konuda yerelde ve Ankara da yardım amaçlı görüşmelerimiz oldu.

"EN BÜYÜK DESTEĞİ  ELAZIĞ'DA FAALİYET GÖSTEREN GAZETELER VE TELEVİZYONLAR VERDİ"

Yerel basın ve televizyonlar aracılığı ile bu konuyu gündeme taşıyarak bu konuda destek istediklerini ifade eden Dinç,"Yıllardır köşe yazılarımda, Radyo ve Televizyon programlarımda Elazığ’ın sorunlarını dile getirdiğim gibi kendi bilgi ve becerim doğrultusunda çözüm önerilerini ortaya koymaya çalıştım.Uluovanın sorunları konusunda hiç kimseyi kırmadan ve ötekileştirmeden , çalışmalar yapmaya ve sorunları kamu oyunun gündemine taşımaya çalıştım. Gerek Hatunköy Projesi gerekse Uluova sulama projesinin boruları için ödenek tahsisi konusunda çalışma yaptım.Bir çok kişiden destek istedim. Bu doğrultuda 6 haziran 2020 de gazetemdeki köşe yazımda 10.250 .000 TL başlıklı bir köşe yazısı yazdım.Bu konuyu dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.Uluova'nın sorunlarını uzun yıllardır, kamu oyunun gündemine çeşitli vesilelerle taşımak için uğraştım.Altınovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile bu konuda daha somut çalışmalar yapma imkanımız oldu. Derneğimizin kuruluşunun ilk gününde itibaren bize en büyük desteği hiç kuşkusuz Elazığ’ımız da faaliyet gösteren gazeteler ve televizyonlar verdi.

"ÜMİDİMİZİ HİÇ KAYBETMEDİK"

Şehrin ve ovanın sorunlarını-güzelliklerini ve içinde bulunduğu durumu her ortamda temel hak ve özgürlüklere riayet ederek dile getirdiklerinden dolayı yalnız kaldıklarını, bunu durumu sorun etmeyerek çalışmalarımıza devam etme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Dinç, "Yaşadığımız deprem ve sonrasında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi den dolay dernek çalışmalarımız istediğimiz seviyede olmadı. Bu dönemde dahi kurumlarımızdan ve hayır severlerimizden aldığımız yardımları ovamıza ulaştırdık.

Gerek dernek olarak gerekse bireysel olarak bizim için olmazsa olmaz olan ve tek ümidimiz olan Hatun köy sulama projesine yoğunlaştık. Bu konuda ilk günlerde gittiğimiz ve çaldığımız kapılarda Hatun Köy Projesi hayali ve havada proje diyen kardeşlerimize rağmen ümidimizi hiç kaybetmedik. Yarada'nın rızası hemşerilerimizin duası için başlattığımız dernek çalışmalarımız istediğimiz seviyede olmasa bile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Derneği kuruluş amacı ovaya hizmet ve sorunlarımızı kamu oyuna taşımak ve çözüm konusunda birliktelik hareket edebileceğimizi ortamlar sağlamaktı .Belki sorunlarımızı net bir şekilde ortaya koymamız yalnız kalmamızdaki en büyük etken oldu" dedi.

"GÜN BUGÜN, YARIN ÇOK GEÇ KALABİLİRİZ"

Hatun köy sulama projesinin bir an önce bitirilip ovanın suya kavuşması için herkesin desteğine ihtiyaçlarını olduğunu belirten Dinç,"36 köy 4 beldeyi kapsayan Altınova-Uluova'nın sorunları konusunda bize kamuoyunda açıkça destek veren ve derneğimizi ziyaret ederek sorunlarımız konusunda bizlerle ortak hareket edenleri sayısı iki elin parmaklarından daha az olduğunu söyleyebilirim.Bu güne kadar sadece bu şehrin değerlerine hizmet etmeye çalıştık.Amacımız şehrimize ve ovamıza hiçbir karşılık beklemeden hizmet etmek. Temel felsefemiz yapıcı olmak, hiç kimseyi kırmak ve incitmek düşüncemiz olmadı.Bundan sonra da olmayacaktır.Tüm kamuoyu huzurun da bize destek olan ve olmayan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.Saygı değer, kadirşinas Elazığ’lı kardeşlerimiz; Ovamız çok zor durumda. Hatunköy Sulama Projesi sorunlarımızın bir kısmını çözmede çok büyük katkı sağlayacaktır. Hayali ve Havada bir proje olduğu iddia edilen Hatun Köy Sulama Projesinde devletimizin ve çok değerli bürokratlarımızın çabalarıyla beli bir aşamaya geldi. Ovamızın son ümidi bu proje, bu projenin bir an önce bitirilip ovamızın suya kavuşması için hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Birlik ve beraberlikle bu sorunu çözebiliriz.Gün bugün, yarın çok geç kalabiliriz." şeklinde konuştu.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol