Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Havabulut Destekten Bütün Esnafların Faydalandırılmasını İstedi

 Başkan adayı Havabulut  vergi levhasında bakım ve onarım ibaresi bulunmayan oda üyelerinin destekten faydalanamadığını kaydetti. Havabulut, “  17 günlük kapanmadan sonra esnafı rahatlatıcı tedbirleri ortaya koyan sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.

Sıkıntılı bir süreçten geçen ve  zor günler geçiren esnaflarımız  iki ayrı gruba ayrılarak 5 bin TL ve  3 bin TL hibe desteği alacak.

Bu destek esnaflar tarafından takdir topladı.

Yalnız elektronikçi esnafı içerisinde bulunan toptancı, cep telefonu, telekominasyon, aksesuar ticareti yapan vergi levhasında bakım ve onarım yazmayan esnaflarımız bu destekten yararlanamadığı gibi bu destek içerisinde, elektronikçi, fotoğrafçı ve saatçi esnafının isminin dahi geçmiyor olması, bizleri ziyadesiyle üzmüştür.

Hükümetin gündemde olan destek programına bu esnaf kategorisini de dahil etmesi gerekirdi.

Bu ayrımcılığın sebebi nedir?  İsimlerini belirttiğimiz meslek grupları deprem ve pandemiden en çok zarar görmüş esnaflardır.” dedi

“Tüm Esnafın Hibe Desteğinden Faydalanması Daha İyi Olmaz Mıydı?”

  Destekten bütün esnafların faydalandırılmasını isteyen Havabulut, “Saatçi esnafı bu hibeden neden ve hangi sebep ile muaf tutuldu? Çoğu esnaflar kadar onlarında mağduriyetleri en yüksek seviyededir.

Düğün salonlarının kapatılması ile beraber en çok iş kaybına uğrayan en özel günlerimizi ölümsüzleştiren fotoğrafçılar hibe destek programına neden alınmadılar.

Hak hukuk adalet olacaksa ayrımcılık yapılmadan vergi kaydı olan tüm esnafın bu hibe desteğinden faydalanması daha iyi olmaz mıydı?

Söz konusu esnaf ise susmadan dile getirmeye devam edeceğim.” ifadelerini kullandı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol