Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Havabulut’ tan İddialı Çıkış

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkan Adayı Mehmet Havabulut gazetemize nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Havabulut ziyaret sırasında genel yayın yönetmenimiz Nafiz Koca tarafından ağırlandı. Havabulut ziyaret sırasında yaptığı değerlendirmede gerçekleştirdiği ziyaret dolayısıyla büyük bir mutluluk duyduğunu kaydederek genel yayın yönetmenimiz Koca’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.  

“Odamızın, Kurumsal Bir Yapısı, Misyonu Ve Vizyonu Yok.”

 Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası başkan adaylığı ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Havabulut, “Elazığ merkez doğumluyum. Fırat Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümünden mezunum. Neden Elazığ Elektronikçiler Saatçiler Fotoğrafçılar Sanatkarlar Esnaf Odası’na aday oldum. Odamız kurulduğu günden itibaren hiçbir faaliyette bulunmadığı için ve çoğu esnafımızın da odamızın varlığından bile haberi olmadığı için aday oldum. Esnaflarımız odamızın yerini bile bilmiyor. Telefoncu, fotoğrafçı ve saatçi esnaflarımızın sorunları çözülmüyor. Odamızın, kurumsal bir yapısı, misyonu ve vizyonu yok.” dedi.

Esnaflarımızın Satışları % 70 Azaldı”

Cep telefonu satışı ve tamirini yapan esnafların durumuna dikkat çeken Havabulut; “Cep telefoncularının en büyük sorunlarından biri, 2014 yılında gelen kredi kartı yasağıdır. Kredi kartı yasağı geldikten sonra esnaflarımızın satışları % 70 azaldı. Bu yasak geldikten sonra büyük mağazalar vatandaşlarımıza kredi kullandırarak telefon sattı. Bu şekilde büyük mağazalar esnaflarımızın önüne geçti. Ayrıca GSM şirketleri vatandaşlarımızın hatlarına taksitli telefon verdiler. Bu şekilde olunca esnafımız iyice geride kaldı. Telefon tamiri yapan esnaflarımızda telefon tamirini yapıyor el emeğini alıyor. Bazen de esnaflarımız bir telefonla saatlerce uğraşıyor ama telefon tamir edilmiyor. Bu şekilde olunca esnafımız saatlerce emeğini boşa harcamış oluyor. Esnafımız, arıza tespit ücreti alamadığı için verdiği emek boşa gitmiş oluyor. Alt bayi telefoncu arkadaşlarımız var GSM şirketleri bu esnaflarımızın kotalarını tutturmaları için dayatmalar yapıyor. Bu dayatmalar karşısında esnaflarımız söz sahibi olamadığı için GSM şirketlerinin dediği oluyor. Biz bu sorunlarının önüne geçmek için çalışmalar yapacağız. Ayrıca telefoncu esnaflarımızın en büyük sorunlarından biri de seyyar telefon satanlar. Bu olayın bir türlü önüne geçilmedi veya geçilmek için mücadele edilmedi” ifadelerini kullandı.

“Vergi Mükellefi Olan Esnaflarımızın Hakkı Yenmiş Oluyor”

Fotoğrafçıların yaşadığı sorunlara da değinen Havabulut “Vergi mükellefi olmayan eline bir fotoğraf makinesi alan kişiler; düğünlerde, kınalarda ve nişanlarda fotoğraf çekerek; vergi mükellefi olan esnaflarımızın hakkını yemiş oluyor. Bunun yanı sıra başka illerden gelen fotoğrafçılar düğün salonlarında, okullarda iş alıyorlar ve esnafımızın önüne geçiyorlar. Bunlar, esnaflarımız için büyük bir sıkıntı. Esnafımızın, odamıza kayıtlı olduğuna dair bir kimlik kartları yok. Esnafımız bir yere gittiğinde ben de şu odaya kayıtlıyım  diyemiyor” dedi.

“Tamircilikten Anlamayan Kişiler  Saat Satarak Kazanç Elde Ediyorlar”

Her önüne gelen saat satıyor diyen Mehmet Havabulut; “Saatçi esnaflarımızla yaptığımız istişareler sonucunda en önemli sorunlarını tespit ettik buna göre saatçi esnafımızın en muzdarip olduğu konu; kuyumcu esnaflarının saat satmaları, teşbihçilerin saat satmaları, AVM’lerin saat satmalarıdır. Kendi mesleği olmayanların saat satmaları esnafımız için büyük bir sorun teşkil ediyor. Biz bunların önüne geçmek için mücadele vereceğiz. Herkesin kendi işini yapması için çalışmalar yapacağız. Saatçilik mesleği dededen babadan atadan gelen bir meslektir. Ama tamircilikten anlamayan kişiler direk saat satarak kazanç elde ediyorlar. Saatler bozulduğunda da esnaflarımıza yönlendiriyorlar. Vatandaşlarımızı, ben buradan şunu söylemek istiyorum; herkes kendi işini yapsın başkasının ekmeğinde kimsenin gözü olmasın” ifadelerini kullandı

“Yaptığımız İstişareler Sonrasında  Aday Olamaya Karar Verdik”

 Adaylık süreci ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan  Havabulut; Biz aday olmaya bir yıl önce karar verdik. Esnaflarımızla yaptığımız istişareler sonrasında aday olamaya karar verdik. Kendimize güvendiğimiz için aday olduk. Biz iyi bir başkanlık yapacağımıza inandığımız için aday olduk. Birilerinin demesiyle aday olmadık. Bizler, birilerinin arkasına sığınacak birileri değiliz “Bizim genç bir aday olmamız bir avantajdır. Bizler başkan olmamız takdirinde esnafımız için koşacağız. Esnafımızın sorunlarını çözmek için; kurumlara daha çok girip çıkacağız. Esnafımızı sürekli ziyaret edeceğiz. Biz esnaflarımızın sorunlarının çözümü noktasında daha dik duracağız. Sistemi oturtacağız. Başkanlar neden vardır? Sorunları çözmek için vardır. Genç birisi olarak sorunları çözmek için geliyoruz. Sorunu olan esnaf kalmayacak. Sorunu çözülmüş esnaflarımız olacak” dedi

 “Bana Dokunmasınlar, Ben Koltuğumda Oturayım Dediler “

 Oda başkanlarına yönelik eleştirilerde de bulunan  Havabulut; “Tüm esnaflar aidat ödüyor. Kimse sen küçük odaya kayıtlısın aidat ödeme demiyor. Nasıl tüm esnaflarımız aidat ödüyorsa tüm esnaflarımız da hizmet almayı hak ediyor. Şimdiye kadar büyük odaların başkanları taşın altına elini koymadılar. Küçük odalar da varlığını hissettiremediler. Ya da uğraşmak istemediler. ‘Bana dokunmasınlar, ben koltuğumda oturayım’ dediler Esnaflarımızın sorunlarının çözmek için mücadele etmediler. Bir bankaya gidip üyelerine, özel oranlar almak, bir petrol ofisine gidip esnafımız için özel indirim almak için, hastanelerden esnaflarımıza özel indirim almak için odanın büyük gelirleri olmasına gerek yok. Bazı hizmetleri yapmak için paraya gerek yok sadece hizmet etmek isteyelim” ifadelerini kullandı.

“Kendi İşyerimizde Başkanlık Yapmayacağız”

Odalarını kurumsal bir yapıya kavuşturmak istediklerini belirten Havabulut; “Başkan olursak; ilk icraatımız odamıza ait bir yer tahsis etmek olacak. Kendi işyerimizde başkanlık yapmayacağız. Esnaflarımız odasına geldiğinde kendi evine gelmiş gibi güzel karşılanacak. Oturan bir başka değil de sahada çalışan bir başkan olacağız. Seçimi kazanmamız takdirinde tüm esnaflarımızı işyerlerinde ziyaret edeceğiz. Daha sonra esnaflarımızın sorunlarını tek tek çözeceğiz. Esnaflarımızın sorunlarını çözüldükten sonra esnaflarımız sahipsiz olmadığını anladığında, mesleğimize talep olacak. Korsan fotoğrafçıların önüne geçtiğimizde sektörümüze yeni kardeşlerimiz katılacak. Fotoğrafçılarımız korsan çekim yapan kişileri gördüğü zaman onlara dur diyebilecek. Fotoğrafçı esnaflarımıza kimlik kartı vereceğiz. Bu kartı olmayanlar çekim yapamayacak. Vatandaşlarımızda bilinçlendireceğiz kimlik kartı olmayanlar da çekim yapmayacaklar. Kurumlarla istişare yapacağız. Korsan fotoğraf çekilmesinin önüne geçeceğiz. Çünkü esnafımız vergisini, dükkan kirasını verecek hiçbir emek vermeden bazılarının kazanç elde etmesine müsaade etmeyeceğiz. Bunlara dur demenin zamanı geldi! Başkan olduğumuz zaman bunlara dur diyeceğiz” dedi.

“Verdiğimiz Tüm Sözleri Tutacağız”

Verdikleri tüm sözleri tutacaklarını kaydeden Mehmet Havabulut; “Esnaflarımızın ürünlerini tanıtması için yılda bir kez bir fuar düzenleyeceğiz. Esnaflarımızın ürünlerini tanıtmasına imkan sağlayacağız. Fuarda esnaflarımız, kendi işletmesini ve ürünlerini vatandaşlarımıza tanıtma imkanı kazanacak. Allah nasip ederse 2022 yılında yapılacak odamız seçimlerinde başkan olmamız takdirinde verdiğimiz tüm sözleri tutacağız. Esnafımıza sen oy verdin, vermedin düşüncesi ile yaklaşmayacağız.  Seçim sonrası hemen hizmet için mücadelemize başlayacağız. Çıktığımız bu yolda Allah yardımcımız olsun. Esnaflarımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz. En kısa sürede projelerimizi açıklayacağız ve ziyaret etmediğimiz esnafımız kalmayacak. Esnafımız en güzel hizmeti hak ediyor. İnşallah bu hizmetleri yapmak bizlere nasip olur” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol