Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

HDP Açılmamak Üzere Kapatılmalıdır

HDP'ye açılan kapatma davasına değinen Bahçeli "HDP'nin açılmamak üzere kapatılması tarihe borcumuzdur, savcının kapatılma talebi yüreğimize su serpmiştir" dedi

MHP'nin 13. Olağan Kurultayı bugün Ankara Spor Salonu'nda “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” sloganıyla yapılıyor. Kurultay MHP için ilklerin kurultayı olma özelliği taşıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tek aday olarak katıldığı kurultayda, üst kurul delegelerinin kullandığı oylarla 75 asil 25 yedek Genel Başkan ve MYK seçimi yapılacak. Ayrıca MDK 9 asil ve 5 yedek üyeyle seçilecek.

Kurultaya corona virüs tedbirleri kapsamında seyirci alınmazken, Covid-19 önlemlerine büyük özen gösterildi. Tüm delegelerle birlikte salonda bulunan görevlilerin ve misafirlerin testleri önceki günlerde tamamlandı. Salonda Sağlık Bakanlığı'nın belirttiği mesafe ve hijyen kurallarına uyuldu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, saat 09.37'de kurultay salonuna girdi. Ankara Arena Spor Salonu'nda “Cumhur İttifakı'nda Birlik, Türkiye'de Dirlik”, “Birlikte Başardık, 1923… Birlikte Başaracağız 2023”, “Safımız belli, tarafımız belirgin sevdamız millettir”, “Türk gençliği tek yürek, Büyük Türkiye kutlu dilek”, Terörle mücadele andımız, milli beka ahdımız” pankartları yer aldı. Salonda Ulu Önder Atatürk'ün MHP kurucusu Alparslan Türkeş'in ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin posterleri yer aldı.

MELANET BİR PROJE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kurultayın açılış konuşmasında kurultay delegelerine seslendi. Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

* Hesap yapmayız çıkar ile, çetele tutmayız heves ile, çünkü biz Cumhur İttifakı’yız. Gönül isterdi ki bu salonun içi de dışı da geçmişte olduğu gibi hınca hınç dolsaydı. Ancak Covid-19 hastalığından dolayı kurultayımıza katılımı mecburen sınırlı tuttuk.

* Kızıl Elma’ya en güzel marşını vurmalı mehter, ya Allah, bismillah, Allahu ekber. Tam 52 yıldır siyaset sahnesindeyiz. Milli gönüllerdeyiz. Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapmadık. Hele hak namına haksızlığa tapmadık. Yeri geldi iftiralarla boğuştuk, yeri geldi ihanetlerle boğulmak istendik. Şikayet etmedik sırtımızdaki yüklerden.

* Türkiye’yi tuzağa düşürmek için çırpınan çevreleri ibretle takip ediyorsunuz. Geceleri hesap, gündüzleri hüsran, gelecekleri heyula ne kadar münafık varsa alayı bir olmuş, Türkiye’nin ayağından çekiştiriyor. Türkiye’nin karşısında hizalanmak muhalefet değildir. Devletin bölünmez bütünlüğüne saldırının adı özgürlük değildir. Üniter devletimizi hançerlemek için ittifak kurmak, bölücü vekillerin fezlekelerinin önüne arkasına bakalım demek, siyaset değildir, adamlık değildir.

* HDP, Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır. CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. Yİ Parti ise Türkiye’nin kötülüğüne çalışan, talimatla kurulmuş, uzakta kumandayla yönetilen melanet bir projedir. İP’in başkanı Cumhur İttifakı’nı tamamlarken etle tırnak gibi demiş. Kendilerinin ise proje bazlı bir ittifak olduğunu itiraf etmiştir.

* Bu neyin projesidir, hazırlayanlar kimlerdir? Doğrudur, Cumhur İttifakı kader birlikteliğidir. Zalimlere, terör örgütlerine, ekonomik tetikçilere karşı tek ses, tek nefes, tek bilek, tek yürekle duruş gösteren cumhurun köküdür. Cumhur İttifakı’nı arayan Pensilvanya’da, Kandil’de değil, başkent Ankara’da dünyaya Türkçe bakan iradenin sağlam ahlakında bulacaktır.

“ARTIK PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ YOKTUR”

* Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2023 ve takip eden 10 yılı kapsayan stratejik hedeflerinin ilki Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmaktır. Buna karşılık güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem teklifleri beyhudedir. Eskiye kıvrılıştır. Güçlendirilmiş parlamenter sistem kavramını dile getiren terörist Selahattin Demirtaş’tır. Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur.

HDP’nin açılmamak üzere kapatılması tarihe borcumuzdur, savcının kapatılma talebi yüreğimize su serpmişti

İLKLERİN KURULTAYI:

MHP tarihi boyunca ilk defa bu dönemde 81 il başkanlığı il kongresini tamamladı ve Türkiye'deki bütün iller üst kurulda temsil ediliyor. Genel merkez delegesi olmayan ve temsil edilmeyen il bulunmuyor. Bu noktaya 920 ilçe 81 il kongresi yapılarak gelindi. Bu da bir ilk oldu.

SEMİH YALÇIN REKORU

Divan Başkanlığı konusunda da bir ilk yaşandı. Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın üst üste üç defa Divan başkanı olarak görevlendirilerek bir ilke imza attı.

BAHÇELİ 10’UNCU KEZ GENEL BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURACAK

19 Nisan 1987’de MÇP Büyük Kurultayı’nda parti yönetimine seçilerek Genel Sekreter olan Devlet Bahçeli, 6 Temmuz 1997 tarihli 5’inci Olağanüstü Kurultay’da MHP Genel Başkanlığı görevini ilk kez üstlenmişti.

23 Kasım 1997’de yapılan 5. Olağan Kurultay’da tekrar Genel Başkan seçilen Bahçeli, ardından sırasıyla 5 Kasım 2000, 12 Ekim 2003, 19 Kasım 2006, 8 Kasım 2009, 4 Kasım 2012, 21 Mart 2015 ve 18 Mart 2018 tarihlerindeki kurultaylarda delegelerin oylarıyla Genel Başkan oldu. Bahçeli, 13. Büyük Kurultay’ın ardından onuncu kez başkanlık koltuğuna oturmuş olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol