Öne Çıkanlar DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

“HERKES AYAĞINI DENK ALSIN”

Basın mensuplarıyla bir araya gelen OSB Başkanı Suat Öztürk OSB olarak yapmış oldukları çalışmaları anlattı. Elazığ’da yatırım yapmak isteyenlerin arsa probleminin olmadığını söyleyen Öztürk şartları yerine getirmeyenlere tahsis edilen arsaların ise geri alındığını söyledi.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk OSB’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. OSB’de yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan Öztürk, OSB’de yatırımcılar için arsa probleminin olmadığını belirtti.

Bazı şahısların OSB’den arsa alamıyoruz şeklindeki konuşmalarının da asılsız olduğunu belirten Başkan Öztürk, yasalara ve mevzuatlara aykırı olanlara zaten arsa verme şansımız yoktur diyerek; “Kaldı ki OSB’de yer tahsis edip kullanmayanların başka birilerine kiraya vermeleri halinde tahsislerini kaldırıp yeni yatırımcılara tahsisini yaptırıyoruz dedi.

Bir gazetecinin sorduğu; “OSB’de bazı siyasilerin de tahsis ettikleri araziyi kullanmadıkları için bir başka birilerine kiraya verdikleri biliniyor. Açıklamada bulunduğunuzun tersi bir uygulama söz konusu. Bu durumda bu siyasinin kullanmayıp başkalarına tahsis ettiği arsaları geri iade etmelerini neden sağlamadınız” şeklindeki soruya, ilgili siyasiyle görüştüklerini kendilerine ait arsaya istihdama yönelik bir yatırımda bulunmak isteyenlere arsayı satacaklarını siyasinin de bunu kabul ettiğini söyledi.

Gerçekleştirilen toplantıda bir gazetecinin yeniden aday mısınız, sizin haricinizde bir başka aday var mı sorusu üzerine Başkan Öztürk; evet yeniden adayım diyerek aldıkları duyumlara göre bir başka sanayicinin de aday olabileceğini söyledi.

Bunun üzerine söz alan Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca bize gelen duyumlara göre de mobilya sektöründen bir sanayicinin aday olacağı bu adayın da yine Elazığlı bir siyasetçi tarafından desteklendiği iddia ediliyor. Bu iddia doğrultusunda soruyorum siyasi etik açısından bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz dedi.

Kocanın sorusuna açıklamalı cevap veren Öztürk manifesto şeklinde bir cevap vererek herkes ayağını denk alsın dedi. Öztürk sorulan soruya; "Burası Organize sanayi. Burası siyaset üstü bir yer diyerek şunları şunları söyledi: Bizim üyelerimizden her görüşten her fikirden insan var. Her insanın fikri, görüşü, siyasi düşüncesi farklı olabilir ama bugün beni çok iyi biliyorlar ki yıllardır buraya siyaseti kesinlikle sokmadım. O A Partisi, bu B Partisi, ona ayrı hizmet verelim, onun işini yapalım. Yatırım yapmak istiyorsa ya bu B Partisinden ben arsa vermem benim böyle bir tavrım olmadı. Bana karşı zamanında Ticaret Odası'nda veyahut burada olsun karşıt tarafın insanlarının işlerini bile görmüşüzdür. Böyle bir usul ve üslup yoktur.

Siyasilerden birilerinin böyle bir tasarruf kullanma durumları olursa en büyük yanlışı yaparlar diyen Öztürk açıklamasında; “Açık ve net söylüyorum; basının karşısına çıkar televizyonlarda bangır bangır bu işi konuşmaya başlarım. Açık ve net söylüyorum.  Siyasilerin bu işte elleri ve ayakları varsa çekecekler. Ben siyasilere bugüne kadar tavır koymuş bir insan değilim. Hangi parti olursa olsun. Hangi siyasetçi olursa olsun. CHP'si de, MHP'si de, Ak Parti’si de, başka partilerin de siyasilerine karşı bir tavır koymuş değilim. Benim her partiye kapım açık. Bir tek parti hariç." Diyerek şunları kaydetti:

"Ben kendi cebim için kullanmadım, memleketin meselelerini, menfaatlerini, hiçbir zaman Ticaret Odası Başkanlığımı da, siyaseti de kendi menfaatime kullanmadım. Biz Elazığ'ın sevdalısıyız. Memleketi terk edip gitmedim. Yatırımlarımı dışarıya götürmedim. Ailemden hiçbiri gitmedi. Benim kardeşim milletvekilliği yaptı evini götürmedi Ankara'ya.

Türkiye ve Elazığ tarihinde bir ilk olarak bir milletvekili ikametgâhını burada devam ettiriyor. Diyen Öztürk; “3. şahıslar Organize Sanayi Seçimlerine el atarlarsa işler değişir. 3. Şahısların, Organize Sanayi'nin dışındaki şahısların gelip Organize Sanayi'yi karıştırırlarsa orada da işler değişir. Karşılarında beni bulurlar. Organize Sanayide yatırımı yok, oyu yok, hiç bir şeyi yok, dışarıdaki adam kalkmış Organize Sanayi'de birileriyle istişare ederek  Organize Sanayi'nin içini karıştırmaya çalışıyor. Ya sizin zaten ne olduğunuz belli. Siz her alanda zaten ortalığı karıştırmak için varsınız. Onun için herkes ayağını denk alsın kardeşim. Buranın her taşında, şuranın her metrekaresinde benim emeğim var, Daha yola gitmeyen adamlar makam arabalarına biniyorlar. Lüks arabalara biniyorlar. Ben Ticaret Odası Başkanlığımda da, 15 yıl makam arabası almadım. Şoför almadım.”  Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol