Öne Çıkanlar elazığyerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi DEPREM teşekkür İstanbul

Bu haber kez okundu.

Hiçbir Besin Tek Başına Mucizeler Yaratmaz

Covid-19 Virüsü’ne karşı, vücut direncinin güçlü olması için ,sağlıklı beslenmenin ve obeziteden korunmak için günde 2 litre su içmeye ve fiziksel aktiviteleri artırmanın önemli olduğunu vurgulayan diyetisyenler; ‘basit karbonhidrat ve doymuş yağ oranı yüksek besinlerden uzak durulmalıdır.’ dediler.

Ayrıca mevsimine uygun olan, meyve ve sebze grubundan en az 5 porsiyon tüketmenin, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunmakta…

Unutulmamalıdır ki; hiçbir besin tek başına mucizeler yaratmaz.

nün En Önemli Öğünü Sabah Kahvaltısı

Diyetisyenler, yeterli ve dengeli beslenmeye uygun olacak şekilde, günde 3 ana öğün tüketmenin ve sıvı tüketiminin metabolizmayı düzenli çalıştırdığını ve bağışıklık sistemi için önemli olduğunu vurgulamaktalar.

Pandemi Sürecinde Nasıl Beslenmeliyiz?

Yeterli ve dengeli beslenme; vücudumuz için gerekli olan enerji ve besin ögelerinin, her birinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılmasıdır. Besinler içerdikleri besin ögelerine göre 5 grupta toplanıyor.

Bunlar; Süt ve süt ürünleri grubu, et, yumurta, kuru baklagiller yağlı tohumlar grubu, ekmek ve tahıllar grubu, ve sebze meyve  grubudur.

Yeterli ve dengeli beslenmek için, her öğün her besin grubundan tüketmemiz gerekiyor.

Pandemi sürecinde, zayıflama diyetini uygulamak sağlığı ve bağışıklık sistemini olumsuz şekilde etkileyebiliyor.

Bunun yerine, sağlıklı beslenerek, fiziksel aktiviteyi hareketli tutarak ve düzenli uyuyarak, bağışıklık sistemi güçlü tutulabilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol