Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

HİÇBİR ŞEHİDİMİZİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

Bingöl-Elazığ kara yolunda 24 Mayıs 1993'te usta birliklerine giden sivil ve silahsız 33 askeri şehit eden PKK'lı teröristlerin saldırısı, hala hafızalardaki yerini koruyor.

Bölücü terör örgütü PKK, 24 Mayıs 1993'te Bingöl-Elazığ kara yolunda 33 silahsız askeri şehit etti.

Takvim yaprakları 24 Mayıs 1993'ü gösteriyordu.

Çeşitli illerde acemi birliğini tamamlayan askerler Malatya'daki toplama merkezinden yola çıktı. Türkiye’nin dört bir yanından vatan nöbetine gidiyorlardı.

Sivil kıyafetliydiler. Hiçbirinin silahı yoktu. Eli kanlı terör örgütü PKK, o silahsız askerlere karşı hain bir plan yapmıştı. PKK'lı teröristlerce pusuya düşürüldü. Olayın gerçekleştiği saldırı da 3 asker de yaralı kurtuldu.

ŞEHİT OLDUKLARI YERE ANIT YAPILDI

Terör örgütü PKK’nın o hain saldırısının olduğu yerde bugün “Bingöl 33 Er Şehitler Anıtı” var.

Yurdun dört bir yanından gelen 33 askerin naaşı şehadetlerinin ardından memleketlerinde defnedildi. Aziz hatıraları ise şehit düştükleri topraklarda yaşatılıyor.

Anıtta şehitlerin adlarının ve fotoğraflarının yer aldığı temsili kabirler bulunuyor. Her birine, nice şehitler vererek kazanılan bağımsızlığın simgesi al bayrak eşlik ediyor.

29 Yıl Önce Şehit Edilen 33 Vatan Evladının İsimler ve memleketleri;

"Abdullah Kara-Antalya, Adem Zongur-Kırıkkale, Ahmet Apak-Denizli, Ahmet Aran-Manisa, Ali Arar-Konya, Aydın Kuzey-Çanakkale, Baki Umutlu-Denizli, Birol İrfan Askar-Afyonkarahisar, Cavit Yaman-Samsun, Ercan Çobanoğlu-Denizli, Erkan Kaçan-Konya, Hasan Gültutan-Hatay, Haydar Aslan-Trabzon, Hikmet Özdemir-Malatya, Hilmi Şahin-Konya, Hüseyin Çelik-Denizli, İbrahim Erten-Konya, İlyas Uyar-Konya, Mehmet Öztürk-Denizli, Mehmet Tura-Adana, Mevlüt Özkan-Konya, Murat Elibol-Çanakkale, Murat Menteş-Bolu, Musa Sarıgöz-Osmaniye, Mustafa Koçanoğlu-Denizli, Mustafa Yılmaz-Konya, Nihat Odabaşı-Kastamonu, Ramazan Akkaya-Kastamonu, Selahattin Aysan-Isparta, Şenol Cansız-Samsun, Şeref Tay-Denizli, Uğur Bozacı-İstanbul, Ünal Kalafat-İstanbul."

YENİ UFUK  GAZETESİ OLARAK 29 YIL ÖNCE KALLEŞÇE ŞEHİT EDİLEN 33 ASKERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE YAD EDİYORUZ. VATAN SAĞOLSUN…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol