Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

HIFZISSIHHA’DAN ÖRGÜN EĞİTİM DÜZENLEMESİ

Elazığ Valisi Erkaya Yırık başkanlığında toplanan İl Hıfzısıha Meclisi örgün eğitimin başlaması dolayısıyla 20 yaş altı ve 65 yaş üzerindeki vatandaşlar ile ilgili yeni bir karar aldı.

Alınan karar çerçevesinde eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındakilerin şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanma kısıtlamasının kaldırılması kararlaştırıldı.

Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada , 1. “Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde ilgi (a) Genelge ile getirilen sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmasına, 2. Yukarıdaki madde kapsamında kalan eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı kalanların ilgi (b) Genelge ile getirilen şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanma kısıtlamasından muaf tutulmasına, 3. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, Oy birliği ile karar verilmiştir. ”denildi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol