Öne Çıkanlar Bina işleri yaptırılacaktır KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret

Bu haber kez okundu.

HİPODROM ELAZIĞ HALKINA VERDİĞİ SOSYAL HİZMETLERLE GÖZ DOLDURUYOR

Elazığ Merkeze bağlı Yurtbaşı Beldesi’nde bulunan ve 2 Mayıs 1979 tarihinde eski adıyla Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na 49 yıllığına tahsis edilen Elazığ Hipodromu, 21 Nisan 1998 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Jokey Kulübü'ne devredildi. Türkiye Jokey Kulübü'nün çalışmaları sonucunda 21 Haziran 2002 tarihinde resmi açılışı yapılan, ardından 7 Ekim 2002 tarihinde at yarışları düzenlenmeye başlanan hipodromda, 2017 yılında tamamlanan aydınlatma çalışmalarının ardından gece yarışları düzenlenmeye başlandı.

Hipodromda yer alan 1550 metre uzunluğundaki pist, 20 metre genişliğinde doğal dere kumundan oluşuyor ve 2500 seyirci kapasitesine sahip tribünü bulunuyor.

ELAZIĞ HALKININ FAYDALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR

Elazığ Hipodromu, at yarışlarının yanı sıra halka açık piknik alanları, oyun parkları ve diğer sosyal alanlarıyla da vatandaşlara hizmet veriyor.

Yapımı devam eden ve Elazığ’da sadece Kültür Park’ta bulunan açık hava tiyatrosunun ikincisi de Elazığ Hipodromu’nda faaliyete geçecek.

Uzun yıllardır faklı aktivitelerin yer aldığı etkinliklere ev sahipliği yapan Türkiye Jokey Kulübü’ne bağlı Elazığ Hipodromu’nda keyifli vakit geçirmek isteyen vatandaşlar için de farklı bölümler açılmış durumda.  

Ata sporlarımızın gelecek nesillere aktarılmasıyla ilgili faaliyetlerin de yapıldığı hipodromda ayrıca at biniciliğine de imkân tanınıyor.

Özellikle çocukların rağbet gösterdiği midilli atları da en çok beğenilen aktiviteler arasında.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol