Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

İHALEYE İPTAL KARARI!

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan,  Elazığ TSO öncülüğündeki Girişim Grubunun üç aylık mücadelesinin bir kez daha haklılığının tescillendiğini belirterek, Girişim Grubunun süreç içerisinde çok yönlü bir mücadele verdiğini söyledi.

Elazığ Maden ve Mermerciler Derneği tarafından açılan yürütmeyi durdurma davası karara bağlandı. Alınan karara göre 21 Nisan tarihinde ihalesi yapılan Polimetal Sahası ihalesi bir kez daha iptal edildi.

ARSLAN: BEKLENTİMİZ GERÇEKLEŞTİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan,  karar ile ilgili yaptığı açıklama da;" “İhalenin ilk duyulmasından 21 Nisan 2022 tarihine kadar olan süreçte tüm yaşananları kısa bir süre önce geniş katılımlı basın toplantısında dile getirdik. Özet olarak, bu süreçte hem kamuoyu desteğinin alınması hem de toplumun doğru bilgilendirilmesi hususunda her gelişmeyi ve sürecin her adımını şeffaflık ilkeleri doğrultusunda paylaştık."dedi.

ARSLAN: MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Başkan Arslan, Elazığ’ın ve kamunun menfaati doğrultusunda hareket etmeye devem edeceklerini söyleyerek, "İlimizin kalkınma ve gelişmesi halkımızın zenginleşmesi ve kamunun zarar etmemesi hususunda vermiş olduğumuz bu mücadelemizi çok şükür çok geniş bir kesim algıladı. Bu sürecin çok zor olduğunu ve inişler ve çıkışlarla geçeceğini her ortamda dile getirmiş olmamıza rağmen, bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medya platformlarında ganimet bulmuşçasına tez canlılık edenler oldu. Elazığ’ın ve kamunun menfaati doğrultusunda hareket etmeye her zaman devam edeceğimizi öncelikle tüm kesimlerin bilmesini istiyorum. " diye konuştu.

ARSLAN: MÜCADELEMİZ NEFSİMİZ İÇİN DEĞİL BU ŞEHİR İÇİNDİR

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan,  açıklamasının devamında şunları kaydetti, "21 Nisan 2022 tarihinde yapılan ihalenin rekabet koşullarını ortadan kaldırdığını, hem kamunun hem de ilimizin menfaatlerini yok saydığını ve bu şartnamenin değiştirilmesi için  mahkeme süreci başlattığımız bir ihaleye bu koşullarda girmemizin kendimizle çelişmek olduğunu ifade ettik. Tüm bunlara rağmen eleştiri sınırlarını zorlayarak iftira ve hakaret boyutuna gelen bazı haber ve paylaşımlara sadece tebessüm ettik. Çünkü bizim mücadelemiz nefsimiz için değil bu şehir içindir. Bugün geldiğimiz noktada Ankara 13. İdare Mahkemesi esastan karara bağlayarak ihaleye ikinci kez iptal etmiştir."

ARSLAN: VERDİĞİMİZ MÜCADELENİN HAKLILIĞI YÜCE TÜRK  ADALETİNDE BİR KEZ DAHA TECELLİ BULMUŞTUR

Süreçte kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Başkan Arslan, Davaya konu olan tüm itirazlarımız dava kararında yer almış ve haklılığımız bir kez daha tescillenmiştir. Bu süreçte bizlere tam destek veren tüm üyelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasi partilerimize, meslek kuruluşlarımıza, medyamıza ve tüm halkımıza bir kez daha teşekkür ediyor, sürecin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

SEYRAN: "YARGITAYA GİDECEK"

Maden Sahası ile ilgili olarak gerekli şartların oluşmadığı iddiası ile dava açan Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği  (EMMAD), iptal kararı ile ilgili açıklama yaparak, 9'cu ve 10'cu maddeleri mahkeme kanunlara uygun bulmadı iptal etti. Bundan sonraki süreçte Yargıtay’a gidecek, Yargıtay’a gitse bu şekilde kabul edilmesi mümkün değil. Mahkemenin kararı kesin ve net." dedi.

GÜNAY: "HAKLIĞIMIZ MAHKEMENİN ALDIĞI İHALEYİ İPTAL

KARARI İLE ORTAYA KONULMUŞTUR"

Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği  (EMMAD) Genel Sekreteri Hikmet Günay ise, mahkemenin kanunlara aykırı bulduğu için iptal ettiğini söyleyerek,  “Belirtmek isteriz ki, ülkenin çok önemli bir varlığının, bu şekilde yeterince hazırlık yapılmadan, şartname sürekli değiştirilerek ve ihale tarihi ertelenerek ihale edilmesi kendi başına kamu yararına aykırıdır. İşte bütün bu kargaşa, sahanın dava dilekçemizde açıklandığı gibi, hukuka aykırı şekilde, kamu yararına yönelik değil de, belirli bir şirketin yararına olacak şekilde ihale edilmek istenmesinden kaynaklanmaktadır. Nitekim haklığımız mahkemenin aldığı ihaleyi iptal kararı ile ortaya konulmuştur." dedi.

GÜNAY: ÜST MAHKEMEYE GÖTÜRÜLECEKTİR

Üst mahkemeden de ayı kararın çıkacağını beklediklerini dile getiren Günay,  "Bundan sonrasına bakacak olursak, büyük bir ihtimalle bu karar bir üst mahkemeye götürülecektir. Biz adaletin tesis edilmesi adına inşallah üst mahkemeden de bu yönde bir kararın çıkmasını bekliyoruz. İnşallah karar bozulmaz. Hak ve Adalete göre işlenirse bu kararın bozulmayacağına inanıyorum.” İfadelerini kullandı."

PORT MADENCİLİK ALMIŞTI

21 Nisan tarihinde ihalesi yapılan Polimetal Sahası ihalesine iki firma katılmıştı. Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan Türkiye'nin en zengin maden rezervinin işletilmesi için yapılan ihaleye, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş ve Port Madencilik A.Ş katılmıştı. İki büyük firmanın katıldığı ihale 2 Milyar 205 Milyon TL bedelle Port Madencilik A.Ş’de kalmıştı.

Anahtar Kelimeler:
İHALEYE İPTAL KARARI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol