Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

İKİNCİ EL PİYASASINDA YAPRAK KIMILDAMIYOR

Satışlar durdu, galerici esnafı zor günler geçiriyor, otomotiv piyasasında yaprak kımıldamıyor.

Elazığ Oto Galericiler Sitesi Başkanı Ercan Yılmaz, sektörün sıkıntılarını gazetemize anlattı. Satışların düştüğünü, galerici esnafının zor günler geçirdiğini ifade eden Ercan Yılmaz, ikinci el araç piyasasında gerileme olduğunu ve bu düşüşün her geçen gün devam ettiğini söyledi.

Yılmaz, döviz kurundaki gerilemeyle birlikte otomobil fiyatlarında düşüş olduğunu  belirtti. Dövizdeki dalgalanmadan dolayı vatandaşların araç alamadıklarını kaydeden Yılmaz,  bu nedenle otomobil pazarında sessizliğin hâkim olduğunu kaydetti.

" DURGUNLUKTAN HEPİMİZ ETKİLENİYORUZ"

İkinci el otomobil piyasasında işlerin durma noktasına geldiğini, galerici esnafının canının yandığını söyleyen Ercan Yılmaz, "Esnaf kara kara düşünüyor ne olacak, nasıl bir yol izlenecek? diye. Artışlardan etkilenmeyen sektör yok. Otomotiv ve inşaat sektörü, piyasanın lokomotifi olduğu için depremin en çok hissedildiği sektörlerdir. Her insanın mutlaka araba sektörüyle bağlantısı vardır alır, satar veya kullanır. Bu yaşanan artışlardan hepimizde etkileniyoruz. En çok canı yanan galerici esnafıdır.  Satışlarda bir artış yok. Bu işi hobi olarak yapanlar sektörden çekildi ama bu işten ekmek kazananlar büyük sıkıntılar yaşıyor." dedi.

"DÜKKÂNLARIMIZI ALMAK ZORUNDA KALDIK"

 Ercan Yılmaz, piyasada yaşadıkları durgunluğu anlatırken,  Galericiler Sitesi'ndeki sıkıntılara da değindi.

Bir çok esnafın Galericiler Sitesi'ne taşınırken şu anki mevcut dükkanlarını almak zorunda kaldıklarını ifade eden Yılmaz, "Öz sermayesi olup yatırım amaçlı alan arkadaşlarımız da oldu ama sermayesi olmayıp almak zorunda kalanlarda oldu. Bunlardan biri de benim. Aylık 5 bin lira taksit ödemek zorundayız. Bu sadece dükkânlarla alakalı ödeme. Deprem öncesi alınan krediler var. Tüm bunlara bir de bu kredi borçlarımızı eklersek esnafın hali içler açısı. Ticaret şu an resmen durdu. Fiyatların artmasını istemiyoruz. Dövizdeki dalgalanma son bulur, piyasalarda güven ortamı oluşursa araba ya da emlak fark etmiyor yastık altı paralar yatırıma döner. Memleketimizde maalesef üretime dayalı bir zihniyet yerine tüketime dayalı zihniyet var. Artık bu soruna bir neşter atılmalı, aksi halde bu yara tüm vücudu kaplayacak ve o saatten sonra bir çözümü olamayacak." diye konuştu.

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol