Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

İL GENEL MECLİSİ OTURUMLARI ÜÇÜNCÜ BİRLEŞİMLE DEVAM ETTİ

*AKSOY; "BASKİL SAĞLIK OCAĞI'NDA ÇOK EKSİK VAR."

Bileşimde ilk olarak çevre sağlık komisyonu raporu okundu. Baskil’de bulunan aile Sağlığı merkezindeki eksikliklerin giderilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyesi Turgay Aksoy, Sağlık Ocağı'nda çok fazla eksiğin olduğunu dile getirdi. Aksoy, “Sağlık ocakları hijyenik ve temiz olması gerekirken gördüğünüz tablo hiç temiz olmadığı yani oradaki personelin olayla çok içe içe olmadığı hatta gittiğimizde eksiklikleri sormak için orada hazır olan personel sorduğumuz durumu bize cevaplayacak kimsenin olmadığını da gördük. Normalde Sağlık ocakları temiz olur, hijyenik olur çünkü orada bir sağlık hizmeti görülüyor ama bunun çok eksik olduğunu gördük” dedi.

*ŞİŞ; " İÇME SUYU ANLAMINDA ÇOK İYİ DURUMDAYIZ."

Daha sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, Bir önceki yılın faaliyet raporunu meclis üyelerine sunarken 2022 yılı ile ilgili planlamaları da paylaştı. Şiş, “Coğrafi bilgi sistemleri sayesinde özellikle deprem zamanı yapılan faaliyetlerde yoğun bir şekilde bilgilendirilme yapıldı. Yoğun bir şekilde yapılan uygulamalara yardımcı olundu. Şebekeli mezramız 630, çeşmeli mezramız 81 olarak görülmekte. İçme suyu anlamında çok iyi durumdayız. Asfalt ve yol anlamında da iyiyiz ancak yol kalitesinin arttırılmasıyla ilgili yapacağımız çalışmalarımız olacak. Sizlerin 2020 ve 2021’deki katısıyla meclisimizin aldığı kararla ciddi bir araç alımı yapıldı ancak yine de yeterli değil. Şuanda biz işlevsel duruma geçtik daha iyi hale gelebilmemiz için araçlarımızı yenilememiz gerekecek. Bizim ayrıca yapılan ihalelerimize baktığımız zaman toplamda 167 ihale yapmışız bunun 44’ü çeşitli sebeplerle iptal edilmiş 123 ihalemiz bu bütün kurumlarda var sadece bizim kendimizin var toplamda 286 Milyonluk ihale yapmışız sözleşmeyle bağlananda 216 Milyon olmuş ortama %25 civarına gelmiş” dedi.

Ardından birleşim gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

Meclis’te Ağın İlçesi Saraycık Mezrası yolunun incelenmesi konusu görüşüldü. Köylere yönelik hizmetler komisyonu tarafından hazırlanan inceleme raporu okundu. Meclis Üyesi Ali Karabulut söz alarak söz konusu önergenin üzerinde durulması gerektiğini kaydetti. Daha sonra okunan rapor oy birliği ile kabul edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol