Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA

Bu haber kez okundu.

İmece Usulü ile Başlatılan Yol Çalışması Yarıda Kaldı

Keban’a bağlı Göldere Köyü’ne ulaşımda yaşanan sıkıntıları çözebilecek olan yeni yol yapımı yarım kalınca, köy sakinleri de yetkililere seslendi.

Köyün, Keban’a uzaklığı 46, Baskil’e uzaklığı ise 35 kilometre. Keban üzerinden yol sıkıntılı olunca, köylülerde Baskil üzerinden köye ulaşım sağlıyor.

Baskil üzerinden ulaşım sağlanan yolun virajlı ve uzun olması nedeniyle Keban üzerinden gogo deresinden köye yeni yol ağı sağlanmak istendi.

Başlanan yol çalışmaları, deprem ve pandemi nedeniyle yarım kalınca, köy sakinlerinin de sıkıntıları devam etti. 

Köy Muhtarı Hüseyin Turan, “Yolumuz daha önceki dönemlerde belediye başkanımız önceliği ve halkımızın yardımıyla bu kademeye kadar geldi. Fakat ardından Elâzığ depremi ve pandemi sürecinden dolayı çalışmalar durduruldu. Biz şunu istiyoruz bu yol yapıldığı takdirde ilçemiz şuanda, Keban’a 46 km bu yol yapıldığı zaman 23 km düşecek.  Yol aktif olduktan sonra insanlar daha çok gelmeye başlayacak. İnsanların çoğu gelmiyor çünkü ulaşım zor mesafemiz uzak. Biz bu yolu yapıp aktif hale getirebilirsek daha çok insanları köyümüze çekebilir ve köy nüfusunu arttırabiliriz. Biz bir an önce yetkilerden çalışma başlatmalarını ve yardımcı olmalarını talep ediyoruz” dedi.

Göldere Köyü’nden Fethi Oruç da, “Yolun yapımı yerel seçimler öncesi başlatıldı. Bu yol aslında belediyenin işi değil ama belediye bunu üstlendi. Dışarıdaki zengin iş adamlarımız, bu köylüler buraya destek verdiler. Bu yolun yapılması alternatif kestirme yol olması demek. Ancak görmüş olduğunuz gibi yol yapılmadan herhangi bir mühendislik çalışması yapılmadan buradaki yerel halkın sözüyle buraya yapıldı. Tamamen yanlış bir yer seçildi. Şuanda kaderine terkedilmiş bir yol. Bu yolun akıbeti ne olacak kimse tarafından bir açıklama yapılmadı. Bizde köy halkı olarak harcanan milyonlarca liranın neden boşa harcandığını sorguluyoruz. Bir an önce bu yolun faaliyete geçirilmesini istiyoruz. Örneğin on beş km yol kısalıyor diğer mevcut yol ise 12 köyün kullandığı yol, trafiğin sıkışmasını önlemiş olacağız. Yol yapılınca tarım daha iyi yapılacak. İstanbul’daki gurbetçilerimiz buraya ciddi şekilde dönüş yapıyorlar. Bu gördüğünüz karşı dağlarının ağaçlanması demek. Büyük bir köydür burası nüfusta yoğundur o sebepten köyümüz kalabalıklaşacak ilçeyle bağlantısı artacak. Yol kısalınca pazar ortamı da oluşacak” ifadelerini kullandı.

 BAŞKAN ATLI: "MESAFE YARI YARIYA KISALACAK"

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Keban ilçesi ile  6 Köyün ulaşımını yarı yarıya indirecek olan yeni bir yol çalışması başlattıklarını belirterek, söz konusu çalışma tamamlandığında köylülerin Keban ilçe merkezine rahatlıkla gidip gelebileceğini söyledi.

Köylerle ilçe merkezi arasındaki mesafeyi kısaltmayı hedeflediklerini belirten başkan Atlı, "Ben 7-8 yaşındayken Akçatepe, Göldere, Zırkı, Gökbelen köylerinin hep bir hayali vardı. 'Gogo deresinden bir kestirme yol olursa biz Keban'a daha hızlı bir şekilde gidip geliriz' diyorlardı. Yol kısalır. Hakikaten Keban'dan çıktığınızda Topkıran’a gittiğinizde 1,5 saat sürüyor. 60 Km mesafe ediyor. Bu benim hep kafamda yer etmişti. Bununla ilgili çok söyleyenler de oldu. Yol çalışmasını başlatmamızı istediler. Biz girdik bu işe. Başlattık. Allah razı olsun o dönemde Valimiz Çetin Oktay kaldırım ve il özel idaresi destek oldu. İstanbul'dan bağcılar belediye başkanı destek oldu. Keban'daki işadamlarımız destek oldular. Herkes bir koldan yardımcı oldu. 3 Km'lik yolun çalışmasını başlattık. Erzurum büyükşehir belediyesinden de yolun asfaltlanmasını talep ettik. Ancak bu süreçte bazı sıkıntılar oldu. Valimiz gitti. Milletvekilimiz Metin beye o yolla ilgili talebimizi anlattık. Vekilimiz o yolun programa alınmasını istedik. Biz de yazımızı yazdık özel idareye. Karar alından sonra o yol özel idarenin denetiminde başlayacak. Bu yol yapıldığında yol en az 30 km kısalacak. Topkrın'a olan mesafemiz 1.5 saat sürüyordu. Bu mesafe yarı yarıya kısalacak. Yarım saatte herkes köye gidip gelebilecek. Köylülerimizin ilçeyle irtibatı daha çok olacak. Köyde işi olanlar mesafe uzak olduğu için Keban'a gelemiyordu. Bu yol açıldıktan sonra köylülerin Keban'la irtibatı daha çok olacak. " diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol