Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

İPEK YOLU ULUSLARARASI GENÇLİK MERKEZİ "KALİTE BELGESİ" SÜRECİNİ TAMAMLADI

Cumhurbaşkanlığı Himayesinde, Elazığ İl Özel İdaresi bünyesinde faaliyetlerine devam eden ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi başarılarına bir yenisi daha ekleyerek, Avrupa Birliği Kalite Belgesi alma başarısı gösterdi.

Avrupa’nın en büyük çocuk ve gençlik merkezi olan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Avrupa Dayanışma programı kapsamında verilen Kalite Belgesi’ni aldı.

Gençlerimizin uluslararası faaliyetlere katılımını desteklemek amacıyla başlatılan ve yaklaşık bir yıl devam eden süreçte, akreditasyon başvurusundan denetimlere kadar her aşamayı başarıyla geçen İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, lider, destekleyen ve ev sahibi statüsünde Avrupa Birliği Kalite belgesi alarak önemli bir başarı gerçekleştirdi.

Avrupa Komisyonu koordinasyonunda 2021-2027 yıllarında yürütülen Avrupa Dayanışma Programı’na Gönüllü Kuruluşları alanında akredite olan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi çok yakında gençlerin uluslararası etkinlikler aracılığıyla yurt dışına gidip sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım sağlaması için faaliyetlerine başlayacak. Projeler üretmenin yanı sıra ise çeşitli amaçlarla yurt dışına gitmek isteyen gençlerimize rehberlik de edecek.

GENÇLER AVRUPA’YA GİDEBİLECEK

Lider, destekleyen ve ev sahibi kurum olarak akredite olan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, Avrupa’ya gitmek isteyen gençlere bilgilendirme, yönlendirme ve hibelendirme hizmeti de sunacak. Türkiye'deki gençler için yürütülen pek çok programdan birisi olan Avrupa Dayanışma Programı ile gençler diledikleri Avrupa ülkesinde kar amacı gütmeyen kurumlarda bir yıla kadar gönüllü çalışabilmektedir. Bu alanda başvuru yaparken destekleyen kurum olarak akredite olmuş bir kurum ile bağlantı halinde olmaları gerektiğinden,İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, sahip olduğu akreditasyon ile gençlere hem başvurularında rehberlik edecek hem de gönderici kurum ihtiyaçlarını karşılayacak.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ÇOÇUK VE GENÇLİK ÇALIŞMALARI MERKEZİ

Avrupa Birliği Kalite Belgesi alınması dolayısıyla İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nden yapılan açıklamada, Avrupa’nın en büyük çocuk ve gençlik çalışmaları merkezi olarak gençlerin her zaman desteklendiği vurgulanarak; “Program kapsamında gençlerimizin; ulaşım, temel gıda ihtiyaçları, sigorta, konaklama vb. giderleri karşılanmaktadır. Bizler Avrupa’nın en büyük çocuk ve gençlik çalışmaları merkezi olarak gençlerimizin her zaman yanındayız. Avrupa Dayanışma Programı ile gençlerimizin Avrupa’yı fethetmeleri için zemin oluşturduk. Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyecek, dil öğrenmeleri, farklı kültürlerle tanışmaları ve yeni sistemleri yerinde görmeleri için mükemmel bir program olan Avrupa Dayanışma Programı ile artık kurumumuz Avrupa’ya açıldı. Hayırlı uğurlu olsun.” denildi.

HEM GENÇLER AVRUPA’YA GÖNDERİLECEK HEM DE AVRUPALI GENÇLER ELAZIĞ’DA AĞIRLANACAK

İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nden yapılan açıklamada ayrıca, gençlerin Avrupa’nın farklı ülkelerine gönderileceği belirtilerek, “Lider, destekleyen ve ev sahibi kurum olarak akredite olan merkez, lider kurum olarak başvurusunu gerçekleştirdiği projelerin hibelerini beklemekteyiz. Avrupa Dayanışma Programı kapsamında gençleri Avrupa’ya göndermenin yanı sıra Avrupalı gençlere de Elazığ’da ev sahipliği yapacak. Merkezin çalışmalarına destek olmak üzere Avrupalı gençler, gönüllü olarak Elazığ’a gelecekler. Ayrıca yurt dışından gelen bu gençler ile konuşma kulüpleri ve dil kursları da yürütülecek faaliyetler arasında.” ifadelerine yer verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol