Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

İPEKYOLU’NU KİM YÖNETECEK?

MHP İl Genel Meclis Üyesi Osman Dilek depremin yıldönümü münasebetiyle ilimize gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi mülkiyetinin hazineye ait olduğuna dikkat çekerek bu projenin birçok kamu kurumu ve İl Özel İdarenin katkıları ile tamamlandığını ileri sürdü. 

MHP İl Genel Meclis Üyesi Osman Dilek depremin yıldönümü münasebetiyle ilimize gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi mülkiyetinin hazineye ait olduğuna dikkat çekerek bu projenin birçok kamu kurumu ve İl Özel İdarenin katkıları ile tamamlandığını ileri sürdü. 

YATIRIM A.Ş’NE DEVREDİLDİ

Yaptığı yazılı açıklamada; İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi mülkiyeti hazineye ait olan ve İl Özel idaresine tahsisli arazi üzerinde Cumhurbaşkanlığı himayesinde birçok kamu kurumu ve İl Özel İdarenin katkıları ile tamamlanarak Cumhurbaşkanımızın ilimize teşrifleriyle açılarak hizmete girmiş olduğuna dikkat çeken Meclis Üyesi Dilek, projenin İl Özel İdaresi bünyesinde kurulu olan İdare Yatırım A.Ş’ne devredildiğinin altını çizdi.

İŞLETME HAKLARI ŞİRKETTE

Gelecek nesillerin yetişmesinde önemli roller üstleneceğine inandıklarını da sözlerine ekleyen Dilek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: inandığımız bu projenin işletme hakları İl Genel Meclisi kararı ile Hissesi %100 Özel idaresine ait olan İdare Yatırım A. Ş.’ne devredilmiştir

Fiziki olarak şehrin en güzel yerinde bulunan bu tesislerin yine kamu eliyle işletilmesi, burada yürütülecek projelerin kamu kontrolü ile devam ettirilmesi bir kamu görevi olacağı inancı ile il genel meclisi bu tesislerin işletmesini İdare Yatırım A.Ş’ye devretmiştir.

İLERİDE CİDDİ SIKINTILAR DOĞURACAKTIR ENDİŞESİ

Kamu arazisi üzerine kurulu olup kamu kaynaklarının kullanılarak yapımı gerçekleştirilen tesisin özel bir dernek ve vakıf eliyle işletilmesinin ileride doğuracak sıkıntılara da dikkat çeken Dilek; Bu tesisin özel bir vâkıf veya bir dernek eli ile işletilmesi demek, kamu arazisi üzerine kamu kaynakları kullanılarak kurulan bu tesisin özel vakfa veya derneğe terk edilmesi demektir dedi.

ARAZİ DEVLETİN, PARA DEVLETİN ROL FARKLI

Basından takip ettikleri kadarıyla bu tesislere farklı rol biçildiğine vurgu yapan İl Genel Meclis Üyesi Dilek açıklamasında şunları kaydetti:

İl genel meclisi tarafından işletmesi İdare Yatırım A.Ş devredilen tesisin şirkete devri hala gerçekleşmediği gibi, basından takip ettiğimiz kadarı ile buraya bizim düşündüğümüzden farklı bir rol biçilmekte. Arazi devletin, para devletin, yarın alınacak personelde devlet üzerinden alınacak ancak devletin burayla ilgili söz hakkı olmayacak gibi bir kamuoyu algısı hakim.

YANDAŞA TAHSİS EDİLMESİ DOĞRU OLMAZ

Bu tesisler işletmesi devlet veya devlet teşekkülünde olmak şartı ile kamuya acık olmalı. Proje üreten, tesisin işletme giderlerini karşılayacak olan STK’lar burada proje yapabilmeli.  Aksi taktirde bu proje alanındaki tesis ve işletmeler yandaşa tahsis edilecekse bu doğru olmayacaktır.

YÖNETİM VE KARAR MEKANİZMASI KİMDE?

Hala daha bura ile ilgili basından takip ettiğimiz kadarı ile özel idare burayla ilgili yönetim ve karar mekanizması içerisine alınmamış gibi.

İlgililerden beklentimiz net bir şekilde il genel meclisi olarak işletmesini İdare Yatırım A.Ş devrettiğimiz,

1-      İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezini kim yönetiyor?

2-      Kamuoyu ile paylaşılan 1-4 Mart arasındaki proje kime ait?

3-      Proje giderleri hangi kurum veya ajans tarafından karşılanıyor?

4-      Proje neticesinde işletmesi İdare Yatırım A.Ş’nde olan tesisler için proje süresince bir kira ödemesi olacak mı?

5-      1-4 Mart arasındaki eğitimi gençlerimize kim verecektir?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol